Art Clay- rozmaitości
Art Clay- rozmaitości
(05-02-2012, 07:39 PM)magda Justa mam problem kupiłam brązclay prometheus i on pęka w czasie suszenia ale tylko cienkie rzeczy , masywne sę całe . Ty robiłaś w brązie , może wiesz czym to spowodowane. Napisaam obszerniej do sopelki , przeczytaj i jak wiesz co to może być to napisz mi.
(05-02-2012, 07:39 PM)magda Justa mam problem kupiłam brązclay prometheus i on pęka w czasie suszenia ale tylko cienkie rzeczy , masywne sę całe . Ty robiłaś w brązie , może wiesz czym to spowodowane. Napisaam obszerniej do sopelki , przeczytaj i jak wiesz co to może być to napisz mi.
(05-03-2012, 06:33 PM)magda Ja nie suszę suszarką i też pęka. No to będę robić tylko grube i już.
myślę że jak trochę popracujesz z glinką to sama dojdziesz co jest nie tak, tak jak ja. Moje prace czasem schną tydzień, żeby nie pękały co chwila zalewam je delikatnie wodą na pędzelku. bo nawet grube potrafią pęknąć po wypaleniu a wtedy to już lipa
(05-03-2012, 06:33 PM)magda Ja nie suszę suszarką i też pęka. No to będę robić tylko grube i już.
myślę że jak trochę popracujesz z glinką to sama dojdziesz co jest nie tak, tak jak ja. Moje prace czasem schną tydzień, żeby nie pękały co chwila zalewam je delikatnie wodą na pędzelku. bo nawet grube potrafią pęknąć po wypaleniu a wtedy to już lipa
Oglądałam jeszcze raz twoje prace z brązu i one są takie pomarańczowe a moje całkiem żółte czy to od rodzaju brązu zależy , ja stosuję prometheus. Ten kwiat z kółkami zwłaszcza jest pomarańczowy jak miedź, od czego zależy kolor brązu?
(05-04-2012, 11:13 AM)magda Oglądałam jeszcze raz twoje prace z brązu i one są takie pomarańczowe a moje całkiem żółte czy to od rodzaju brązu zależy , ja stosuję prometheus. Ten kwiat z kółkami zwłaszcza jest pomarańczowy jak miedź, od czego zależy kolor brązu?
(05-04-2012, 11:13 AM)magda Oglądałam jeszcze raz twoje prace z brązu i one są takie pomarańczowe a moje całkiem żółte czy to od rodzaju brązu zależy , ja stosuję prometheus. Ten kwiat z kółkami zwłaszcza jest pomarańczowy jak miedź, od czego zależy kolor brązu?
(05-05-2012, 10:43 AM)magda No ja wkładam w kwas bo wtedy odpada ta warstwa tlenków. Czy już próbowałaś robić mokume z metalclayu. W planetart są fajne przykłady mokume z glinki ,ciekawa jestem czy ktoś to robił i jak wychodzi.
na pewno pokarzę czy się uda czy nie.
(05-05-2012, 10:43 AM)magda No ja wkładam w kwas bo wtedy odpada ta warstwa tlenków. Czy już próbowałaś robić mokume z metalclayu. W planetart są fajne przykłady mokume z glinki ,ciekawa jestem czy ktoś to robił i jak wychodzi.
na pewno pokarzę czy się uda czy nie.
witam,może i możliwości jest więcej z glinki,ale co blacha to blacha (nie plastelina) pozdrawiam.
(05-06-2012, 01:52 PM)rubicon witam,może i możliwości jest więcej z glinki,ale co blacha to blacha (nie plastelina) pozdrawiam.
a,tak szczerze mówiąc (do Magdy wydaje mi się,że musisz się zdecydować w czym i co chcesz robić,bo obserwując forum to chyba chciałabyś wszystko i ze wszystkiego , a to znaczy NIC)pozdrawiam.
poza tym jeśli ktoś jest samoukiem i robi piękne rzeczy to czy to ważne jak i z czego i czy łatwo lub trudno? Moje prace są mieszaniną technik a do tego uczę się nowych, Magda ma nas po to i po to jest te forum aby się wymieniać poglądami, podpowiadać, wymieniać doświadczenia i oczywiście krytykować. (05-06-2012, 01:52 PM)rubicon witam,może i możliwości jest więcej z glinki,ale co blacha to blacha (nie plastelina) pozdrawiam.
a,tak szczerze mówiąc (do Magdy wydaje mi się,że musisz się zdecydować w czym i co chcesz robić,bo obserwując forum to chyba chciałabyś wszystko i ze wszystkiego , a to znaczy NIC)pozdrawiam.
poza tym jeśli ktoś jest samoukiem i robi piękne rzeczy to czy to ważne jak i z czego i czy łatwo lub trudno? Moje prace są mieszaniną technik a do tego uczę się nowych, Magda ma nas po to i po to jest te forum aby się wymieniać poglądami, podpowiadać, wymieniać doświadczenia i oczywiście krytykować.