Problem podczas walcowania
Problem podczas walcowania
http://allegro.pl/walcarka-reczna-mala-z...84889.html
a co powiecie o tej ?
Mam na myśli nową lub używaną ale coś fajnego i praktycznego, bo często w sieci widać takie samoróbki, które są niewygodne w obsłudze a często pordzewiałe. W walcarce, walce może nie muszą być polerowane ale nie powinny posiadać wżerów na powierzchni. Czasami można spotkać w necie duże, ręczne Rodent w cenie do 2000. Ostatnio widziałem elektryczną za 4000. Ta walcarka z linku? trudno powiedzieć, najlepiej byłoby ją obejrzeć na żywo, choć możesz zamówić i ewentualnie odesłać na swój koszt, podeślą raczej bezpłatnie. Wiem, bo w tym roku zakupiłem tam taki zestaw do kształtowania, tanie to było ale puncynami do półkulek nie zrobisz pełnej półkuli, bo są źle zrobione gniazda. Tak że na jakość trzeba tam wziąć poprawkę.
Walcarka ktura pokazales jest wystarczajaca Wymienne walki to dobry pomysl - i tak jak pisze szafir walki do drutu i walki do blachy. (uniwersalne - 2 w jednym tez moga byc)
Walcowanie drutu na walkach do blach nie wyjdzie przy najwiekszych checiach.
to na allegro to produkty z Indii lub Chin, po prostu szajs !. proponował bym polską WJSM52 z rodentu za jakieś 2500 pln. cokolwiek będziesz chciał byś zrobić, czy walce wymienić, czy dorobić walce do obrączek masz wszystko w Polsce i nie szukasz i nie kombinujesz.
z doświadczenia wiem, że prędzej czy później wrócisz do porządnej walcarki, teraz wydasz więcej, ale masz spokój nie będziesz klną przy robocie jak ci blacha będzie krzywo szła.
Cytat: Czyli śmiało mogę brać walcarkę którą przedstawiłem w linku ?
Cytat:Zakres roboczy: grubość walcowanej balchy do 3 mm
Kilka słów o tym, dlaczego wlewek się skręca.
Na zdjęciu jest wlewak, w którym odlany wlewek będzie miał więcej więcej materiału w miejscu połączenia płytek - miejsca te zaznaczyłem wykałaczkami.
Cytat: Czyli śmiało mogę brać walcarkę którą przedstawiłem w linku ?
Cytat:Zakres roboczy: grubość walcowanej balchy do 3 mm
Obawiam się że antoni ma racje.
To na Allegro to zabawka nie walcarka, na dodatek przyjrzyj się jak wykonali wpust który jak się domyślam przekazuje napęd, na jednym ze zdjęć wyraźnie widać, to porażka. Zobacz też wymiary szer. jeśli z korbą to to jest maleństwo! To ile będzie miał zakres roboczy wałka 5cm? Mniej?
Moim pierwszym poważnym nabytkiem były wałki z Rodentu kupe kasy dałem ale używam do dziś także opłaciło się.
Tylko ja na nich pracuję pytanie co Ty zamierzasz? Do zabawy to może.........
Cytat:Wymiary walców
Szerokość/ średnica: 76 x 41 mm
Masz rację, to zabawka.
Cytat:Wymiary walców
Szerokość/ średnica: 76 x 41 mm
więc 3ba zaczekać na przypływ środków
Haha ^^ shit. Ogólnie mam walcarke, ale rzemiosło zwykłe, jestem z niej zadowolony ale ma wałki tylko do blachy właśnie. Blacha wychodzi i chyba przy tym zostanę i kupię za jakiś czas Rodenta. Nie, nie chcę się bawić
więc 3ba zaczekać na przypływ środków
Tyle, że u kociuby np kosztuje ona krocie http://www.wkociuba.pl/WALCARKA-WJSM-52-...2851).aspx
:/
http://www.alco.com.pl/?page=shop/flypag...0600&categ
tutaj już w trochę lepszej cenie, ale i tak chyba można dostać taniej ?
I co powiedzie o walcarkach durston np w sklepie Alco ?