Wyprzedaż kolekcjii-Oferta sprzedaży
Wyprzedaż kolekcjii-Oferta sprzedaży
(06-26-2014, 02:13 PM)Opal Kingdom radze zainwestować w ceryfikat GIA
Kamień jaki posiadam był również oceniany przez rzeczoznawcę gemmologa, biegłego sądowego Pana Krzysztofa Bieleckiego z LISIEWSKI GROUP.
http://www.sklepjubilerski.com/komis/62
(06-26-2014, 02:13 PM)Opal Kingdom radze zainwestować w ceryfikat GIA
RE: TRIUMF KOMERCJI NAD NATURĄ?
(07-01-2014 08:37 PM)srebrofigaro napisał(a):
Znam temat. Problem w tym, że to różowy szafir i z tego względu nie chodliwy. Gdyby był w pożądanej barwie już dawno bym go kupił.
Dziękuję za ten postUśmiechUśmiech
Pan wie, że nie oferuję poprawianej tandety i że oferowany przeze mnie kamień nie jest poprawiany ani ulepszany
Zasługuje na zainteresowanie tych wszystkich parających się tworzeniem indywidualnej biżuterii z górnej półki i tych wszystkich, którzy chcieliby zaryzykować i pokusić się
o zrobienie czegoś wyjątkowego dla bardziej wymagającej klienteli, co nie jest wszechobecną w naszych sklepach sztampą .......
Żałuję, że chęć posiadania biżuterii z naturalnym kamieniem w kolorze pudrowego różu nie dorównuje pędowi klientek do super modnych w tym sezonie pudrowych kolorów ciuszków stając się super do nich dodatkiem.
No cóż, niestety to my wszyscy też jako klienci kształtujemy rynek, popyt i zapotrzebowanie na konkretne wyroby.
Widać, że to nie jest dobry czas dla droższych i może mniej doskonałych naturalnych kamieni szlachetnych, a dużo lepszy dla ich tańszych, jednakowych i doskonalszych poprawianych braci.
Pozdrawiam serdecznie-baldorka
Zawsze można zapytać.........
a poważnie zainteresowanych zapraszam do osobistego obejrzenia i sprawdzenia oferowanego przeze mnie szafiru przez specjalistów lub wybranego przez kupującego gemmologa.
Jednocześnie chcę podziękować za szczerość i sugestie odnośnie mojej monotematyczności, być może niepotrzebnego uporu, naiwnej ufności lajka w temacie jubilerstwa oraz nadziejom oferenta,który prócz uzyskania ze sprzedaży zysku, chyba dość naiwnie myślał i liczył na wykorzystanie tego kamienia szlachetnego przez licznie zgromadzonych w jednym miejscu na Forum fachowców sztuki jubilerskiej parających się tworzeniem biżuterii do zrobienia wyjątkowego pierścionka lub broszy czy wisiora.
Forum to było jedyne takie miejsce gdzie mogłam zwrócić się bezpośrednio do tych którzy nie są handlarzami a fachowcami w tym co robią.
Jednocześnie dziękuję też Panu za wyrażenie opinii o traktowaniu przez Forumowiczów mnie i mojej oferty.
Jestem osobą już nie najmłodszą i nie chcę być postrzegana jako potencjalny oszust i naciągacz.
Nie chcę się więcej narzucać ze swoją ofertą ani też na siłę kogokolwiek przekonywać do zakupu.
Nie jest i nie było to moim zamiarem.
Nie jestem też gemmologiem, ani osobą z branży, lecz wiem co oferuję, a co jest w każdej chwili do sprawdzenia i potwierdzenia przez specjalistów.
Widać z tego, że to nie jest ani dobry czas,ani to miejsce gdzie moja oferta powinna była trafić.
Ja sama nie chcę być obiektem podejrzeń o naciąganie potencjalnych nabywców ani też osobą wiązaną z jakimkolwiek oszustwem.
Mój błąd.
Życzę moim dotychczasowym miłym rozmówcom z Forum wszystkiego najlepszego i super pomysłów na biżuterię przez nich robioną.
Być może z czasem nasyciwszy się ulepszanym byle czym nasz rynek "dojrzeje" i kamienie naturalne znów staną się obiektem pożądania
Powodzenia
Pozdrawiam-baldorka
Witam,
Likwiduję swoją prywatną kolekcję i dlatego ponawiam swoją ofertę skierowaną do wszystkich tych, którzy chcieliby zainwestować w kupno naturalnego szafiru ze Sri Lanki o wadze 11,5 CT i chcieliby stworzyć coś wyjątkowego i niepowtarzalnego.
Może warto zainwestować w jeden z kamieni szlachetnych, który przetrwa długie lata i każde warunki
Kamień jaki posiadam nie jest w żaden sposób poprawiany i naprawdę wart swojej ceny.
Dalece odbiega od wszechobecnej w sklepach sztampy i tuzinkowości jaka gości na Allegro.
Ma śliczny kolor (pudrowy róż) i po oprawieniu go w srebro lub złoto u jubilera będzie naprawdę taki jedyny, niepowtarzalny i wyjątkowy.
Proszę pomyśleć być może warto ZAINWESTOWAC w coś co prócz inwestycji na przyszłość stanie się z czasem czymś bardzo cennym i rzadkim przez to, że naturalnych i nie poprawianych kamieni wydobywanych z takim trudem jest coraz mniej na rynku.
Szafiry ze Sri Lanki
Data dodania: 2014-07-01
Sri Lanka kiedyś Cejlon nazywana Perłą Oceanu Indyjskiego to kraj od stuleci znany z wydobycia i obróbki kamieni szlachetnych. Wydobywane są piękne wielobarwne szafiry, rubiny ametysty, turmaliny, granaty, akwamaryny, topazy, kamienie księżycowe.
W okolicach Ratnapury w dolinie rzeki Kalu Ganga znajduje się kilkadziesiąt kopalni szafirów. Poszukiwania szafirów odbywają się w dwojaki sposób. Jedną z technik jest poławianie urobku z dna rzeki i przepłukiwanie na miskach.
Drugi sposób polega na wykopaniu szybu górniczego o wymiarach 2 na 2 metry, wykonanego z bali i desek o głębokości od 15 do 40 metrów. Dopiero od dna szybu, prowadzone są korytarze w różnych kierunkach i z nich wydobywa się urobek w postaci szutru. Każdy z szybów posiada system odprowadzania stale nagromadzającej się wody i dostarczania powietrza niezbędnego górnikom. Urobek w workach co kilkadziesiąt minut wyciągany jest na powierzchnię i trafia na składowisko. Dopiero wieczorem po zakończeniu prac, urobek w obecności właściciela kopalni jest czyszczony.
Wszystkie prace wykonywane są ręcznie przez miejscową ludność w warunkach wysokiej temperatury dochodzącej do 40 stopni Celsjusza i wysokiej wilgotności powietrza, pomijając fakt wysokiego ryzyka narażania zdrowia lub utarty życia.
Wydobyte kamiennie szlachetne są wstępnie selekcjonowane i trafiają do sprzedaży na miejscowy rynek lub bezpośrednio do umówionych obiorców. W miejscowości Ratnapura w znanym miejscowej ludności miejscu można zobaczyć i kupić kamienie a handel nimi odbywa się na ulicy. Lokalne w większości rodzinne wpływowe firmy jubilerskie zajmują się obróbką, szlifowaniem kamieni szlachetnych i wyrobem biżuterii.
Szafir jest odmianą korundu (podobnie jak rubin, jego czerwona odmiana), który na Sri Lance występuje w niesamowicie bogatej palecie barw: od niebieskiego przez żółty, fioletowy, zielony, różowy aż do różowo - pomarańczowego zwanego padparadscha.
Niebieskie szafiry ze Sri Lanki są zwane w jubilerstwie jako szafiry cejlońskie. Mają one wyjątkowy kolor (są nieco jaśniejsze), przejrzystość i połysk w porównaniu z niebieskimi szafirami z innych krajów. Ze Sri Lanki pochodzi sławny szafir "Blue Belle of Asia". Również prawdopodobne pochodzenie słynnego szafiru Stuartów z korony brytyjskiej to Sri Lanka. Jest on umieszczony w obręczy korony po przeciwnej stronie do diamentu Cullinan II.
Szafir to kamień podobno wspomagający wierność, czystość i skromność, przynosi szczęście w miłości. Może pomóc znaleźć cel w życiu, pomaga przezwyciężyć wszystkie lęki i depresje, przynosi spokój.
SPRZEDAM naturalny, nie poprawiany i w żaden sposób nie ulepszany szafir (owal)
Pochodzenie;Sri Lanka
Wielkość 11,5 CT
Kolor jasny róż tzw baby pink(pudrowy róż)
Szafir zostal oszlifowany w jednej z najstarszych warszawskich Szlifierni Kamieni Szlachetnych na ul. Wáski Dunaj
Kamien jest naprawde unikatem jako ze zloza szafirow na Sri Lance sa wyczerpane a na rynku i w sprzedazy sklepowej kroluja chińskie i nie tylko tanie podrobki lub kamienie ulepszane.
Cena jaką proponuję to 2500 zł i uważam, że jest bardzo przystępna jak za naturalny kamień szlachetny tej wielkości
Posiadam certyfikat wystawiony przez szlifiernię kamieni na ul> Waski Dunaj w Warszawie, ktora kamien szlifowala.
NAPRAWDĘ WARTO-CENY NATURALNYCH KAMIENI SZLACHETNYCH WCIĄŻ ROSNÁ I MOGÁ BYC SUPER INWESTYCJA na przyszlosc
W razie poważnego zainteresowania kupnem parametry kamienia wyślę na priv Moja cena jest do negocjacji.
Pozdrawiam- baldorka
[/quote]
Dzień dobry,
Zdaję sobie sprawę jak trudno jest traktować moją ofertę poważnie bez obejrzenia zdjęć tego co oferuję.
Niestety nie posiadam aparatu i wystarczającej bięgłości w posługiwaniu się komputerem, by móc sprostać Państwa prośbom o wstawieniu zdjęć na Forum.
Jenocześnie jestem gotowa wysłać w każdej chwili zdjęcia na każdy podany przez zainteresowanych na priv telefon kontaktowy, ewentualnie proszę o kontakt na mój numer telefonu 505 994 130 bym mogła przesłać zrobione telefonem zdjęcia lub umówić się na osobiste obejrzenie to co oferuję.
Przykro mi,
Niestety zdaję sobie też sprawę też z tego jak bardzo daleko zdjęciom telefonicznym do doskonałości, ale choć bym bardzo chciała to na obecną chwilę nie jestem w stanie służyć innym sposobem przedstawienia mojej oferty.
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań lub wątpliwości podaję również mój e-mail: baldorka@op.pl
Pozdrawiam baldorka
http://www.thenaturalsapphirecompany.com...sapphires/
http://www.thenaturalsapphirecompany.com/