Problem z przeciągadłem
Problem z przeciągadłem
Do wyżarzania drutu najlepszy jest transformator. Można użyć takiego do ładowania akumulatorów w samochodzie.
Łączymy dwa końce naprężonego drutu z zaciskami +/- i grzejemy do czerwonego koloru.
Zaleta taka, że drut równomiernie wyżarzony i prosty jak... drut.

Wow, zostawić Was na chwilę to się dyskusja juz o doktoratach toczy 
Generalnie to od zawsze się wszystkiego uczę sam, głównie na swoich błędach, ale jak mię mierzi czasem to się pytam mądrzejszych o radę.
Ze szczypcami to już doszedłem do porozumienia, stożek też strugam ładny i fikuśny, a dodatkowo delikatnie go młotkuję, właśnie, żeby utwardzić. Walcarki jak mówiłem brak to se radzić jakoś trzeba, a maleńki młoteczek i 0 siły sprawdzają się nieźle.
Cactoos- podziękuję. Z prądem mam niemile wspomnienia, a palnik z minimalnym płomieniem mi wystarczy. Jak do tej pory działa. 
Kriss- tak też uczyniłem. Przedłużyłem je też nieco dospawanymi prętami, więc mam teraz "cycęgi" jak ta lala 
(04-22-2015, 07:52 AM)jędruś srebrny drut tak grzejesz? ??? a co jak masz paręset metrów drutu?
(04-22-2015, 07:52 AM)jędruś srebrny drut tak grzejesz? ??? a co jak masz paręset metrów drutu?