Strona
Strona
Stworzyłem dla siebie stronę internetową, co prawda wymaga jeszcze wielu poprawek stylistycznych, ale to kwestia treści i uzupełnienia jej jedynie. Co o tym myślicie?
www.eligius.3-2-1.pl

Na początek każda strona jest dobra.
Wszystko co zrobisz można zawsze gdzieś potem przenieść, więc pracuj śmiało!
Jednak nie do końca mi się podoba. Jakieś takie jak z lat 80.
Ale jeśli na początek chcesz popróbować to polecam http://pl.webnode.com
Bardzo prosto robi się strony a wszystko darmowe. I jednak wygląda lepiej niż to co na friko.
Lub platformy blogowe jak agusa http://angushandmade.blogspot.com/ czy na wordpress.com (na wordpressie jest strona Toma http://old-smithing.com/ i moja http://www.jubilerskie.info/ choć te już są na wykupionych hostingach i trochę pracy kosztowały)
Właściwie nie bardzo jest co oceniać, wysypują mi się polskie znaki, np:
"jaki pomysł lub widzisz pewne niedoskonałoci"
Wybacz, że krytykuję, jednak uważam, że zanim włoży się dużo pracy we własną stronę warto przemyśleć różne opcje.
Oczywiście najważniejsza jest treść, więc nawet jeśli zdecydujesz się rozwijać tą stronę chętnie obejrzę fotki
Powodzenia!
ale za to minusSanctus_Eligius !!!
Z mojej strony wygląda to tak:
Od samego początku odkąd pojawiłeś się na forum miałem ochotę trochę Ci dopiec za nazwę profilu-Nie uważam się za katolika ale Św.Eligiusz jak dla mnie jest tylko jeden (patron złotników)a że mamy wolność słowa -niech Ci będzie jakoś to strawię
ale za to minus
Strona -za to plus bo jest. Weź jednak pod uwagę to iż jest to swego rodzaju Twoja wizytówka i lepiej aby powstała dwa dni póżniej niż w pośpiechu masz robić premierę.Ok fotki prac mogą być w póżniejszym czasie choć wszyscy na nie czekamy ale zwróć uwagę iż w pisowni pozjadałeś trochę literek a zamiast ą,ę występują dziwne znaczki-oby nie okazało się to anty reklamą
W zakładce "mogę pomóc":
-drobne naprawy -OK
-okrelanie metalu z jakiego biżuteria wykonana została- a nie lepiej napisać -badanie lub określanie próby wyrobów jubilerskich?
-pomoc w odnalezieniu rzecoznawcy-OK
-mycie biżuterii- a czy nie lepiej było by napisać odnawianie i mycie biżuterii
Dodatkowy plus to fakt że jesteś samoukiem jakich wielu na forum -a uważam że nie ma lepszej pracy niż ta którą robi się z zamiłowania -oby jeszcze tylko dało się z tego wyżyć i było by pięknie
Szczerze ? Jest do bani. To ja stary dziad, bez wyksztalcenia informatycznego, swoja pierwsza strone napisalem w html w trzy tygodnie bez gotowcow, layoutow i innych pierdol. Trwalo to dlugo bo musialem sie tego jezyka troche nauczyc. A Ciebie, jako ucznia informatyki stac chyba na wiecej. Widze ze zastosowales gotowy skrypt i nawet nie usunales poprzedniego tytulu strony. I te ramki, te grube krechy psuja wszystko, menu jest nieczytelne, tlo razi przy czytaniu. No i najdluzszy wpis zawarty jest na stronie "O sobie".
No coz....
Jak bedzie za co to Cie pochwale, teraz tylko 3= , i tak na wyrost bo za checi.
zwłaszcza, że jedna ta reklama zastępuje nawet Twój banner główny, zasłaniając nazwisko. O gustach nie ma co dyskutować, a strona jest kompletnie nie w moim guście, ale spróbuję się skupić na obiektywnych uwagach.
To co chłopaki wcześniej zauważyli - przeszkadza brak polskich znaków, literówki i gramatyka (np. "-okrelanie metalu z jakiego biżuteria wykonana została"). Mnie najbardziej irytują migające reklamy, rozumiem, że chcesz na nich zarobić, nie wiem czy są z tego wielkie kokosy, ale czasem warto zrezygnować z takiej dyskoteki, bo to zniechęca
zwłaszcza, że jedna ta reklama zastępuje nawet Twój banner główny, zasłaniając nazwisko.
Ekspertem nie jestem i pewnie mój blog ma tyle samo zwolenników co przeciwników, ale układowi graficznemu, czytelności i estetyce poświęcam sporo czasu, bo to też jakoś świadczy o tym co robisz. Biżuteria jest dla mnie częścią sztuki i jej oprawa graficzna (np. w postaci strony) musi mieć też walor jeśli nie artystyczny to chociaż estetyczny. Poświęć trochę czasu na popracowanie nad czcionką, nad tymi kolorkami, menu jest nieczytelne przez zbyt intensywne tło, tło strony/kolorystyka też jest dla mnie zbyt agresywna. Te ramki i kreski wg mnie średnio pasują. Dobrze, że szukasz pomocy i mam nadzieję, że te uwagi Ci pomogą. Pozdrawiam.
w takim układzie to ostatni wpis na koncie o tym nicku
czyli tak na dobrą sprawę to najlepiej to usunąć i przerobić, ewentualnie zacząć od nowa, szczerze mówiąc nie mam za wielkiego pojęcia o tworzeniu stron internetowych, skryptów nie kopiowałem, pisałem sam, dlatego mają prawo być niedoskonałe, reklamy są narzucone przez serwer, jest to swoista opłata za użytkowanie przestrzeni. Tom, wiesz mój nauczyciel od programowania na koniec ostatniego roku postawił mi to samo
może ja jednak nie będę już tworzył nic związanego z komputerami
Dziękuję za kilka porad, kamson
w takim układzie to ostatni wpis na koncie o tym nicku
czyli tak na dobrą sprawę to najlepiej to usunąć i przerobić, ewentualnie zacząć od nowa, szczerze mówiąc nie mam za wielkiego pojęcia o tworzeniu stron internetowych, skryptów nie kopiowałem, pisałem sam, dlatego mają prawo być niedoskonałe, reklamy są narzucone przez serwer, jest to swoista opłata za użytkowanie przestrzeni. Tom, wiesz mój nauczyciel od programowania na koniec ostatniego roku postawił mi to samo
może ja jednak nie będę już tworzył nic związanego z komputerami 
chociaż ostatnio z dnia na dzień zdjęli mi pozycjonowanie angielskich nazw i nie bardzo wiem dlaczego :/ ). Tworzenie jest tam dość proste, intuicyjne. Grafikę łatwo zmieniać i dopasowywać, nawet jak się nie ma pojęcia o htmlu (chociaż oczywiście znajomość się przydaje). Wrzucanie postów to potem sama przyjemność
Jeśli tworzenie strony jest dla Ciebie za skomplikowane, to proponuję Ci założyć sobie darmowego bloga (ja mam na blogspocie i jestem zadowolona - całkiem nieźle pozycjonują w googlowej wyszukiwarce
chociaż ostatnio z dnia na dzień zdjęli mi pozycjonowanie angielskich nazw i nie bardzo wiem dlaczego :/ ). Tworzenie jest tam dość proste, intuicyjne. Grafikę łatwo zmieniać i dopasowywać, nawet jak się nie ma pojęcia o htmlu (chociaż oczywiście znajomość się przydaje). Wrzucanie postów to potem sama przyjemność
)Nick może Ci zmienić admin, nie musisz zakładać nowego konta.
Piszesz na stronie, że 5 lat się interesujesz złotnictwem i chcesz iść w tym kierunku, więc czemu wybrałeś 2 lata temu informatykę?
(Ja już byłem na studiach gdy mi się ten kierunek ubzdurał
)

życie i początki, mam nadzieję że z czasem będzie co raz lepiej.
Interesuje się tym pięć lat, ale co z tego? Moja Mama stwierdziła dość, hmmm... stanowczo, iż nie mogę pójść do zawodówki w kierunku jaki mnie interesuje, gdyż jedyna możliwość to było wstąpienie do szkoły zawodowej, a później kiedy już po półtora roku udało mi się ich przekonać, szkoła nie przewidziała miejsca dla mnie, mówili, że w czasie roku szkolnego nie można się przepisać, ponieważ nie mam podpisanej umowy ze złotnikiem w zakładzie. Obecnie jedyna możliwość dla mnie to uczyć się samemu, albo odbywać szkolenia, jedno takie mam za sobą, Towaroznawca Jubilerski od SRJ, ale nie można w tydzień poznać zaawansowanych technik pracy dotyczącej oceny wyrobów jubilerskich. No ale nic, poprawiłem kilka rzeczy na stronie, koduje już normalnie, nie miałem czasu na literówki, pogrzebałem troszkę z kolorystyką i skorzystałem z sugestii Kamsona nt. stylistyki kilku zdań. Tom, najdłuższy wpis jest w dziale o mnie, bo tak na dobrą sprawę, niewiele więcej co mam treściwego do zaoferowania
życie i początki, mam nadzieję że z czasem będzie co raz lepiej.