Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE FAQ - INFORMACJE - NEWSY Newsy Obrączki z kosmosu

Obrączki z kosmosu

Obrączki z kosmosu

admin
Administrator
621
12-05-2011, 05:44 PM
[Obrazek: b88abb5043f9284f0facd16bbfc4fc79,37,1.jpg]

Te obrączki to pierwsza na świecie biżuteria wykonana ze złota wysłanego w przestrzeń pozaziemską. Metal został umieszczony w przedniej części rakiety suborbitalnej firmy UP Aerospace i wysłany w kosmos z portu kosmicznego Spaceport America. Rakieta osiągnęła wysokość 130 km nad powierzchnią Ziemi, a sam lot trwał 15 min (w tym 4 min poza ziemska atmosferą). Kosmiczne obrączki będą dostępne w dwóch wersjach: 50 kompletów po 17 tys. dolarów oraz 50 tańszych zestawów po 12 tys. dolarów. Przy zakupie obrączek klienci dostaną certyfikat potwierdzający kosmiczny lot odbyty przez biżuterię.

http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/obrac...tykul.html
admin
12-05-2011, 05:44 PM #1

[Obrazek: b88abb5043f9284f0facd16bbfc4fc79,37,1.jpg]

Te obrączki to pierwsza na świecie biżuteria wykonana ze złota wysłanego w przestrzeń pozaziemską. Metal został umieszczony w przedniej części rakiety suborbitalnej firmy UP Aerospace i wysłany w kosmos z portu kosmicznego Spaceport America. Rakieta osiągnęła wysokość 130 km nad powierzchnią Ziemi, a sam lot trwał 15 min (w tym 4 min poza ziemska atmosferą). Kosmiczne obrączki będą dostępne w dwóch wersjach: 50 kompletów po 17 tys. dolarów oraz 50 tańszych zestawów po 12 tys. dolarów. Przy zakupie obrączek klienci dostaną certyfikat potwierdzający kosmiczny lot odbyty przez biżuterię.

http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/obrac...tykul.html

novator
Platynowy
208
12-05-2011, 06:47 PM
I co, struktura molekularna złota się, przez ten lot zmieniła Ząbki ?
Czego to nie wymyślą. Złoto - podróżniczek Język.
novator
12-05-2011, 06:47 PM #2

I co, struktura molekularna złota się, przez ten lot zmieniła Ząbki ?
Czego to nie wymyślą. Złoto - podróżniczek Język.

Michal
Super Moderator
730
12-05-2011, 08:43 PM
Jedno słowo... Kretynizm. ;]
Jeżeli znajdą nabywców to czemu nie? Jak już wcześniej gdzieś tu pisałem, nic tylko się cieszyć że na świecie są jeszcze tacy ludzie którzy kupia podobne wynalazki.... ;]
A teraz do roboty, wymyślać podobne debilizmy i wciskać ludziom. Ząbki

P.S.
Zaraz na prawdę wszystko będzie z kosmosu jak przewidywałem... ;]
Michal
12-05-2011, 08:43 PM #3

Jedno słowo... Kretynizm. ;]
Jeżeli znajdą nabywców to czemu nie? Jak już wcześniej gdzieś tu pisałem, nic tylko się cieszyć że na świecie są jeszcze tacy ludzie którzy kupia podobne wynalazki.... ;]
A teraz do roboty, wymyślać podobne debilizmy i wciskać ludziom. Ząbki

P.S.
Zaraz na prawdę wszystko będzie z kosmosu jak przewidywałem... ;]

emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
12-06-2011, 09:23 AM
Ciekawy chwyt marketingowy. Właściwie przy pierścionkach zaręczynowych każdy bajer się przyda. "Daję Ci gwiazdkę z nieba- wyjdziesz za mnie?" I już jest warte swojej cenyUśmiech
emmix
12-06-2011, 09:23 AM #4

Ciekawy chwyt marketingowy. Właściwie przy pierścionkach zaręczynowych każdy bajer się przyda. "Daję Ci gwiazdkę z nieba- wyjdziesz za mnie?" I już jest warte swojej cenyUśmiech

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości