Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interpretacja naszyjnika Lalique'a
#kriss, bardzo dziękuję za uznanie Uśmiech
Moja wersje bratka zrobiłam na podstawie zdjęcia, nie mając pojęcia o jego realnych wymiarach. Pojechałam więc do Muzeum R. Lalique’a w Winien sur Moder www.musee-lalique.com , aby sprawdzić, jak tak naprawdę to wyglada. Okazało się, ze zrobiłam miniaturę… Pierwowzór jest prawie dwa razy większy od mojego Ząbki Załączam zdjęcia przed gablota
Odpowiedz
Nie wiem czy można jakoś zmienić tytuł wątku #admin ? Obecny nie jest już aktualny, ponieważ właśnie chce pokazać moje dwa ostatnie wisiorki, z których jestem całkiem zadowolona, a które z Lalique’iem się nie wiążą.
Bardzo proszę o uwagi...

Wisiorki dwustronne. Emalia komorkowa (cloisonné) na srebrze 999, złota i srebrna folia, emalie transparentne i nie, tył emaliowany (irys - emalia czarna, chabry - zielona transparentna). Drucik srebrny 0,15 x 0,3 mm
Oprawa 925, tył ażurowy i grawerowany.
Łańcuszki z metra, 70 cm.
Patyna.
Waga: 36 g
Wymiary: Irys - 45 x 29 x 5 mm, Chabry - 36 x 6 mm

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Poękna robota, może to nie Lalique, ale pięknie zrobione.
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
Odpowiedz
Och, #kriss, bardzo dziękuję! Ciagle jestem nowicjuszka w branży (przekwalifikowuje się z konserwacji zabytków). Twoje uznanie mnie unosi pod niebiosa Ząbki Po obejrzeniu Twoich projektów trwam w zachwycie i jestem nieco zdołowana, ze nie wymyślę i nie dojdę do takiego poziomu…
Bardzo jestem ciekawa uwag doświadczonego kolegi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości