Srebro, a mosiądz posrebrzany i inne mieszanki, pomocy!
Srebro, a mosiądz posrebrzany i inne mieszanki, pomocy!
Cześć!
Nie znam się na jubilerstwie, ale chciałem zakupić sobie jakiś łańcuszek. Czytając różne opisy zamiast srebra produkują: srebrzony mosiądz czy tam 95% mosiądz 5% płótno powlekane, czy inne mieszanki.
Oczywiście mowa tutaj o znanych firmach modowych, a nie tam jakiś amatorkach.
Do rzeczy: chodzi mi czy takie mieszanki mosiądzowe są jakiejś gorszej jakości w stosunku do srebra w codziennym użytkowaniu, czy szybciej się niszczą. Jak to wygląda z perspektywy ekspertów. Jeśli będzie trzeba mogę podać przykłady.
Pozdrawiam,
Tomek.
ludzki pot ma kwaśny odczyn i wszystkie metale gorsze od srebra rozpuszczają się. Po kilku latach użytkowania będzie wyglądał jak by był trawiony w kwasie.
Czyli dziury i wżery. Albo srebro i trwałość na wiele lat albo namiastki na chwilę. Nie wspominam o złocie, czy platynie. Przeraża mnie zaufanie klientów, do
tych niby "top marek" Produkują tandetę dla kasy.
Wy tak na poważnie? ponad 1600 zł za mosiężny naszyjnik !!!. Zrobienie tego wisiorka ze srebra 925 i naturalnego kamienia czarny spinel ,plus srebrny łańcuszek kosztowało mnie max 300 zł. https://i.imgur.com/KO3XeAt.jpg
większość ludzi myśli że jak do "malucha" przypnie znaczek mercedesa, to będzie jeździć mercedesem. Jest tyle pięknej i trwałej
biżuterii zrobionej ze szlachetnych materiałów, ale znaczek firmowy jest cenniejszy. Wszech obecna reklama, promuje markę i to się tylko liczy.
Smutne 
(05-11-2021, 07:48 PM)kriss większość ludzi myśli że jak do "malucha" przypnie znaczek mercedesa, to będzie jeździć mercedesem. Jest tyle pięknej i trwałej
biżuterii zrobionej ze szlachetnych materiałów, ale znaczek firmowy jest cenniejszy. Wszech obecna reklama, promuje markę i to się tylko liczy.
Smutne
(05-11-2021, 07:48 PM)kriss większość ludzi myśli że jak do "malucha" przypnie znaczek mercedesa, to będzie jeździć mercedesem. Jest tyle pięknej i trwałej
Smutne