Układ wlewowy
Układ wlewowy
Dzień dobry.
Podczas pisania pracy inżynierskiej napotkałem na pewien problem.
Mianowicie nie wiem w jaki sposób mogę obliczyć układ wlewowy dla 6 pierścionków. Trafiłem na mnóstwo książek o wykonaniu pierścionków ale żadna nie pokazuje sposobu obliczenia układu wlewowego.
Każda pomoc mile widziana.
A co ma do rzeczy, pierścionki to czy bloki silników?
Wszystko pięknie opisuje mechanika cieczy. Płynny metal jest cieczą kol. inżynierze i w
związku z powyższym, zachowuje się jak każda ciecz. Wicie - zwężki i inne takie. 
Wow, ale to pokręcone (popiepszone) co piszesz.
Bez urazy 
(01-04-2017, 09:27 AM)Gekindel Wiem na jakiej zasadzie oblicza się układy wlewowe. Problemem dla mnie jest znalezienie wartości modułu ochłodzenia dla przekroju zasilacza oraz długości zasilacza dla odlewu o masie 5,5g w każdej tabeli jaką napotkałem zaczyna się od 50g.
(01-04-2017, 09:27 AM)Gekindel Wiem na jakiej zasadzie oblicza się układy wlewowe. Problemem dla mnie jest znalezienie wartości modułu ochłodzenia dla przekroju zasilacza oraz długości zasilacza dla odlewu o masie 5,5g w każdej tabeli jaką napotkałem zaczyna się od 50g.
(01-04-2017, 09:27 AM)Gekindel Problemem dla mnie jest znalezienie wartości modułu ochłodzenia dla przekroju zasilacza oraz długości
zasilacza dla odlewu o masie 5,5g w każdej tabeli jaką napotkałem zaczyna się od 50g.
(01-04-2017, 09:27 AM)Gekindel Problemem dla mnie jest znalezienie wartości modułu ochłodzenia dla przekroju zasilacza oraz długości
zasilacza dla odlewu o masie 5,5g w każdej tabeli jaką napotkałem zaczyna się od 50g.