Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Frezy do kamieni

Frezy do kamieni

Frezy do kamieni

Strony (2): 1 2 Dalej
powis
Złoty
92
09-24-2015, 10:43 PM
Witam
Poszukuję jakieś dobre frezy stożkowe do wykonywania otworów pod kamienie.
Niestety ale te w sklepach złotniczych są słabej jakości.
Znacie może jakieś sklepy lub producentów porządnej jakości?
powis
09-24-2015, 10:43 PM #1

Witam
Poszukuję jakieś dobre frezy stożkowe do wykonywania otworów pod kamienie.
Niestety ale te w sklepach złotniczych są słabej jakości.
Znacie może jakieś sklepy lub producentów porządnej jakości?

cactoos
Diamentowy
1,585
09-25-2015, 12:28 AM
PASTA DO FREZÓW "PEPELUBE"

[Obrazek: Img.ashx?Id=969]

Używana do frezów , wierteł, tarcz tnących, rylców oraz wielu innych narzędzi do cięcia i obróbki.
 Zapewnia właściwą konserwację i przedłuża okres używalności. Łatwa i wygodna w użyciu.
 Wystarczy zanurzyć lub obrócić narzędzie w paście.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
09-25-2015, 12:28 AM #2

PASTA DO FREZÓW "PEPELUBE"

[Obrazek: Img.ashx?Id=969]

Używana do frezów , wierteł, tarcz tnących, rylców oraz wielu innych narzędzi do cięcia i obróbki.
 Zapewnia właściwą konserwację i przedłuża okres używalności. Łatwa i wygodna w użyciu.
 Wystarczy zanurzyć lub obrócić narzędzie w paście.

kriss
Diamentowy
2,210
09-25-2015, 07:07 AM
@Powis do wiercenia w kamieniach używa się frezów miedzianych i pasty diamentowej

doskonały film. wystarczy uważnie obejrzeć. Frezy są dobre do rysowania po kamieniach a nie wiercenia Ząbki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2015, 07:11 AM przez kriss.

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
kriss
09-25-2015, 07:07 AM #3

@Powis do wiercenia w kamieniach używa się frezów miedzianych i pasty diamentowej

doskonały film. wystarczy uważnie obejrzeć. Frezy są dobre do rysowania po kamieniach a nie wiercenia Ząbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/

cactoos
Diamentowy
1,585
09-25-2015, 10:05 AM
Kris! Otworów POD kamienie, czyli np. multipave w srebrze.
Do tego jest frez widiowy i pasta.

cactoos
09-25-2015, 10:05 AM #4

Kris! Otworów POD kamienie, czyli np. multipave w srebrze.
Do tego jest frez widiowy i pasta.

kfadrat
dyjament
731
09-25-2015, 10:47 AM
ja kiedys mialem jakas paste do frezow, i albo nie umiem tego uzywac albo jest to gowno warte. POPRAWILEM moze z 8-10 gniazd frezem talerzowym /frez podobno niemiecki, srebro/ i mozna bylo sobie go wsadzic co najwyzej w DE. Taki urok tych frezow, ze im mniejszy tym gorzej i mniej wytrzymuje

przyblizona wartosc to od PIŃCET do MYLJOOOOOOOOOOOOONA. Wycena moze sie znacznie roznic od rzeczywistej wartosci  Smutny
kfadrat
09-25-2015, 10:47 AM #5

ja kiedys mialem jakas paste do frezow, i albo nie umiem tego uzywac albo jest to gowno warte. POPRAWILEM moze z 8-10 gniazd frezem talerzowym /frez podobno niemiecki, srebro/ i mozna bylo sobie go wsadzic co najwyzej w DE. Taki urok tych frezow, ze im mniejszy tym gorzej i mniej wytrzymuje

przyblizona wartosc to od PIŃCET do MYLJOOOOOOOOOOOOONA. Wycena moze sie znacznie roznic od rzeczywistej wartosci  Smutny

kriss
Diamentowy
2,210
09-25-2015, 10:47 AM
ZąbkiZąbkiZąbki sorry cactoos starość nie radość. Muszę częściej nosić okulary ZąbkiZąbkiZąbki
frezy do kamieni muszą mieć idealne prowadzenie. Prostnica nie może mieć bicia. W tedy dłużej
wytrzymują ale po kilkunastu otworach ew. kilkudziesięciu i tak kosz Smutny
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2015, 10:50 AM przez kriss.

kriss
09-25-2015, 10:47 AM #6

ZąbkiZąbkiZąbki sorry cactoos starość nie radość. Muszę częściej nosić okulary ZąbkiZąbkiZąbki
frezy do kamieni muszą mieć idealne prowadzenie. Prostnica nie może mieć bicia. W tedy dłużej
wytrzymują ale po kilkunastu otworach ew. kilkudziesięciu i tak kosz Smutny

orafo
Platynowy
466
09-25-2015, 11:57 AM
  • Powis niesprecyzowane pytanie, widocznie cos robisz nie prawidłowo, najlepsze to widiowe Komet drogie ale na 2 tys. kamyków w 925 freza starcze
  • Kfadrat  Uśmiech poprostu zepsułeś freza, następnie kupuj kulkę, lub stożkowo-walcowy (nie lubie, ale ten frez można odświeżać), pamiętaj ze frez "powinien" tylko poprawiać, nie wiercić otwór. 
  • Kriss też mam problem z odczytaniem już nie widzę literek   :'( oftalmolog wmawia żeby więcy odpoczywał  Zły

Oprawiam ...
orafo
09-25-2015, 11:57 AM #7

• Powis niesprecyzowane pytanie, widocznie cos robisz nie prawidłowo, najlepsze to widiowe Komet drogie ale na 2 tys. kamyków w 925 freza starcze
  • Kfadrat  Uśmiech poprostu zepsułeś freza, następnie kupuj kulkę, lub stożkowo-walcowy (nie lubie, ale ten frez można odświeżać), pamiętaj ze frez "powinien" tylko poprawiać, nie wiercić otwór. 
  • Kriss też mam problem z odczytaniem już nie widzę literek   :'( oftalmolog wmawia żeby więcy odpoczywał  Zły

Oprawiam ...

kfadrat
dyjament
731
09-25-2015, 12:16 PM
orafo, ja pisalem ze POPRAWIALEM, nie wiercilem calych otworow. Ja najpierw wierce wiertlem, potem dolatuje kulka i na koniec tylko poprawiam talerzem

kfadrat
09-25-2015, 12:16 PM #8

orafo, ja pisalem ze POPRAWIALEM, nie wiercilem calych otworow. Ja najpierw wierce wiertlem, potem dolatuje kulka i na koniec tylko poprawiam talerzem

orafo
Platynowy
466
09-25-2015, 12:56 PM
tylko talerzy bywają w 2, no w 2,5 rodzai. Jerzyli mówimy o frezie po kształtu brylanta (nazwa?) im warto lekko poprawiać dno dla kamyka /kamyk na przykład ma nie równo pod sufitem/, albo krzywy rundyst lub czyt zdjąć metalu 0,1 0,05mm Czemu tak wyszło w srebrze nie wiem, ale 8 otworów to coś za mało, jabym II frez kulkę wybrał większą, w 585 to wyżarzał by metal
Nawet dużymi literami nie zauważyłem istotną różnice  :'(  
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2015, 12:59 PM przez orafo.

Oprawiam ...
orafo
09-25-2015, 12:56 PM #9

tylko talerzy bywają w 2, no w 2,5 rodzai. Jerzyli mówimy o frezie po kształtu brylanta (nazwa?) im warto lekko poprawiać dno dla kamyka /kamyk na przykład ma nie równo pod sufitem/, albo krzywy rundyst lub czyt zdjąć metalu 0,1 0,05mm Czemu tak wyszło w srebrze nie wiem, ale 8 otworów to coś za mało, jabym II frez kulkę wybrał większą, w 585 to wyżarzał by metal
Nawet dużymi literami nie zauważyłem istotną różnice  :'(  

Oprawiam ...

kfadrat
dyjament
731
09-25-2015, 02:30 PM
wyszlo tak bo te frezy sa hujowe i tyle, nie ma co sie nad tym rozdrabniac

kfadrat
09-25-2015, 02:30 PM #10

wyszlo tak bo te frezy sa hujowe i tyle, nie ma co sie nad tym rozdrabniac

Strony (2): 1 2 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości