Grawerunki w miedzi i jej stopach.
Grawerunki w miedzi i jej stopach.
(08-30-2015, 02:43 PM)kriss Ostatnio wycinałem inicjał dla klienta w złocie i przez przypadek mam jak dla mnie nową metodę nanoszenia rysunku. Wiem, że można białą akwareląTo takie... genialne w swej prostocie!
ja nie miałem pod ręką. Za to miałem biały korektor. Nanosi cienka warstwę jakiejś farby, która szybko wysycha i dobrze się po niej rysuje.
(08-30-2015, 02:43 PM)kriss Ostatnio wycinałem inicjał dla klienta w złocie i przez przypadek mam jak dla mnie nową metodę nanoszenia rysunku. Wiem, że można białą akwareląTo takie... genialne w swej prostocie!
ja nie miałem pod ręką. Za to miałem biały korektor. Nanosi cienka warstwę jakiejś farby, która szybko wysycha i dobrze się po niej rysuje.
Ja też używam foliopisów i ołówków 0,3 mm. Rysuje się jak po papierze. Nie robiłem korekt gumką do mazania, ale muszę poeksperymentować. Dość mocno
trzyma się powierzchni i rylec nie zdziera kawałków
W zeszłym tygodniu zrobiliśmy sobie z żoną maraton filmowy i obejrzeliśmy wszystkie części Gwiezdnych Wojen. Pomyślałem sobie wtedy, że Vader jest świetnym motywem do grawerowania. Odłożyłem temat na później, bo inne prace czekają a tu masz... Pierwszy już nie będę Świetna praca Pete, gratuluję!
Kolejna dłubanina przy sprzączkach do pasa. Tym razem dłubałem ich cztery. Blacha miedziana 1,5 mm.
(08-31-2015, 08:49 AM)Grotek76 W zeszłym tygodniu zrobiliśmy sobie z żoną maraton filmowy i obejrzeliśmy wszystkie części Gwiezdnych Wojen. Pomyślałem sobie wtedy, że Vader jest świetnym motywem do grawerowania. Odłożyłem temat na później, bo inne prace czekają a tu masz... Pierwszy już nie będęŚwietna praca Pete, gratuluję!
(08-31-2015, 08:49 AM)Grotek76 W zeszłym tygodniu zrobiliśmy sobie z żoną maraton filmowy i obejrzeliśmy wszystkie części Gwiezdnych Wojen. Pomyślałem sobie wtedy, że Vader jest świetnym motywem do grawerowania. Odłożyłem temat na później, bo inne prace czekają a tu masz... Pierwszy już nie będęŚwietna praca Pete, gratuluję!
(09-09-2015, 08:44 PM)pete Kolejna dłubanina przy sprzączkach do pasa. Tym razem dłubałem ich cztery. Blacha miedziana 1,5 mm.
(09-09-2015, 08:44 PM)pete Kolejna dłubanina przy sprzączkach do pasa. Tym razem dłubałem ich cztery. Blacha miedziana 1,5 mm.
Nie fakturowałem jej specjalnie. To po prostu błąd w sztuce. Grawerunek robiłem na gotowych sprzączkach z przylutowanym mocowaniem pasa i zaczepem. Kiedy skończyłem robotę okazało się, że tę jedną sprzączkę wygrawerowałem do góry nogami. Musiałem więc odlutować wszystko i przylutować odwrotnie. Po tych obróbkach termicznych i wyklepywaniu dla utwardzenia zrobiła się "gęsia skórka", której już nie mogłem za bardzo szlifować ze względu na grawerunek.
[url=//pl.pinterest.com/pin/create/extension/][/url]