Witam Wszystkich
Witam Wszystkich
Witam wszystkich!
Złotnictwem zajmuję się od 2006 roku. Pracuję w zakładzie usługowym - głownie przerób, usługi, praca na odlewach, rzadziej wyroby wykonywane całkowicie ręcznie. W przyszłym roku planuję otworzyć własną firmę i pracować na własny rachunek.
Liczę na pomoc ze strony bardziej doświadczonych złotników, jubilerów, ze swojej strony chętnie podzielę się zdobytym do tej pory doświadczeniem.
Pozdrawiam!
Witam wszystkich!
Jestem Joanna, mieszkam w Katowicach.
Od kilku tat robiłam jakieś ozdoby dla siebie, rodziny, znajomych, a teraz urządzam właśnie mini warsztat złotniczy - a właściwie "srebrniczy" - w domowej pracowni projektowej. Dopiero zaczynam, na razie jako hobbystka, ale kto wie? Myślę, iż mimo, że dobiegam pięćdziesiątki, sporo się od Was nauczę...
I ja witam Wszystkich.
Jestem Janek mam 50+, hobby to witraże ,lampy , biżuteria witrażowa , teraz dojdzie biżuteria srebrna , ale jestem na etapie organizacyjnym . 20 lat temu z książek zainteresowało mnie ,,Dawne Złotnictwo" i tak myślę skoro oni dali radę kilkaset lat temu ,to teraz raczej jest łatwiej. Ostatnio trafiłem na stronę o wyrobach srebrnych z mas plastycznych , trochę ceny za wysokie - niby łatwe w wykonaniu, ale ja wszystko kalkuluję i nawet 3zł za 1g granulatu to dla mnie za dużo , przy obecnej cenie srebra.