Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE POWITANIA Warmet Zegarek

Warmet Zegarek

Warmet Zegarek

08-31-2021, 09:53 AM
Witam serdecznie,
Chciałabym uzyskać informację na temat wartości zegarka srebrnego, na 90% marki Warmet,
zegarek należy do mojej mamy i chciałaby się dowiedzieć czegoś więcej na jego temat.
W załączeniu wrzucam zdjęcia opisanego wyżej zegarka.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za każdą podpowiedź lub wskazówkę!
Ewa Michałowska

ilianna25@gmail.com
08-31-2021, 09:53 AM #1

Witam serdecznie,
Chciałabym uzyskać informację na temat wartości zegarka srebrnego, na 90% marki Warmet,
zegarek należy do mojej mamy i chciałaby się dowiedzieć czegoś więcej na jego temat.
Ewa Michałowska

cactoos
Diamentowy
1,585
09-22-2021, 10:52 PM
(08-31-2021, 09:53 AM)ilianna25@gmail.com Witam serdecznie,
Ewa Michałowska

Jeżeli to Warmet, to powinien mieć oznaczenia. Tu link z puncami filii Warmetu > https://www.filigree.pl/Warmet-historia-...75944.html
 Firma Q&Q wypuściła pierwszy zegarek kwarcowy na początku lat '80, a Warmet przestał istnieć na początku lat '90. Jest więc dekada, kiedy taki mechanizm mógł trafić
do koperty Warmeru. Niemniej wszystkie wyroby Warmet były sygnowane, i jeżeli takiej sygnatury nie ma, to wątpliwe jest autorstwo Warmetu.
Wart jest oczywiście tyle, ile zawiera srebra w cenie złomu, plus wartość dodaną którą będzie skłonny zapłacić ewentualny nabywca, zaś wartość sentymentalna jest niewymierna.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
09-22-2021, 10:52 PM #2

(08-31-2021, 09:53 AM)ilianna25@gmail.com Witam serdecznie,
Ewa Michałowska

Jeżeli to Warmet, to powinien mieć oznaczenia. Tu link z puncami filii Warmetu > https://www.filigree.pl/Warmet-historia-...75944.html
 Firma Q&Q wypuściła pierwszy zegarek kwarcowy na początku lat '80, a Warmet przestał istnieć na początku lat '90. Jest więc dekada, kiedy taki mechanizm mógł trafić
do koperty Warmeru. Niemniej wszystkie wyroby Warmet były sygnowane, i jeżeli takiej sygnatury nie ma, to wątpliwe jest autorstwo Warmetu.
Wart jest oczywiście tyle, ile zawiera srebra w cenie złomu, plus wartość dodaną którą będzie skłonny zapłacić ewentualny nabywca, zaś wartość sentymentalna jest niewymierna.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości