Frezy do kamieni
Frezy do kamieni
PASTA DO FREZÓW "PEPELUBE"
Używana do frezów , wierteł, tarcz tnących, rylców oraz wielu innych narzędzi do cięcia i obróbki.
Zapewnia właściwą konserwację i przedłuża okres używalności. Łatwa i wygodna w użyciu.
Wystarczy zanurzyć lub obrócić narzędzie w paście.
@Powis do wiercenia w kamieniach używa się frezów miedzianych i pasty diamentowej
doskonały film. wystarczy uważnie obejrzeć. Frezy są dobre do rysowania po kamieniach a nie wiercenia 
ja kiedys mialem jakas paste do frezow, i albo nie umiem tego uzywac albo jest to gowno warte. POPRAWILEM moze z 8-10 gniazd frezem talerzowym /frez podobno niemiecki, srebro/ i mozna bylo sobie go wsadzic co najwyzej w DE. Taki urok tych frezow, ze im mniejszy tym gorzej i mniej wytrzymuje

sorry cactoos starość nie radość. Muszę częściej nosić okulary 

sorry cactoos starość nie radość. Muszę częściej nosić okulary 

frezy do kamieni muszą mieć idealne prowadzenie. Prostnica nie może mieć bicia. W tedy dłużej
wytrzymują ale po kilkunastu otworach ew. kilkudziesięciu i tak kosz 
poprostu zepsułeś freza, następnie kupuj kulkę, lub stożkowo-walcowy (nie lubie, ale ten frez można odświeżać), pamiętaj ze frez "powinien" tylko poprawiać, nie wiercić otwór.
poprostu zepsułeś freza, następnie kupuj kulkę, lub stożkowo-walcowy (nie lubie, ale ten frez można odświeżać), pamiętaj ze frez "powinien" tylko poprawiać, nie wiercić otwór.
orafo, ja pisalem ze POPRAWIALEM, nie wiercilem calych otworow. Ja najpierw wierce wiertlem, potem dolatuje kulka i na koniec tylko poprawiam talerzem
tylko talerzy bywają w 2, no w 2,5 rodzai. Jerzyli mówimy o frezie po kształtu brylanta (nazwa?) im warto lekko poprawiać dno dla kamyka /kamyk na przykład ma nie równo pod sufitem/, albo krzywy rundyst lub czyt zdjąć metalu 0,1 0,05mm Czemu tak wyszło w srebrze nie wiem, ale 8 otworów to coś za mało, jabym II frez kulkę wybrał większą, w 585 to wyżarzał by metal
Nawet dużymi literami nie zauważyłem istotną różnice :'(