Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Jak to jest zrobione? Anka homemade

Anka homemade

Anka homemade

Ossom
Srebrny
24
07-12-2015, 09:01 PM
Witam, znalazłem kilka postów z bardzo dawna o własnoręcznej budowie Anek i ew. puncyn do nich.
Czy ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł? Mam zrobioną z dołów od butelek po gazie do palników Ząbki Ale brak czegoś małego, a nie mam zbytnio pomysłu jak się za to zabrać
Ossom
07-12-2015, 09:01 PM #1

Witam, znalazłem kilka postów z bardzo dawna o własnoręcznej budowie Anek i ew. puncyn do nich.
Czy ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł? Mam zrobioną z dołów od butelek po gazie do palników Ząbki Ale brak czegoś małego, a nie mam zbytnio pomysłu jak się za to zabrać

cactoos
Diamentowy
1,585
07-13-2015, 12:50 AM
Takie rzeźbienie opłaca się tylko emerytom i bezrobotnym. Na zrobienie anki zmarnujesz więcej godzin,
niż by trwało zarobienie na nią w zawodzie który wykonujesz. No chyba, że jesteś z zawodu strugaczem
anek i puncyn. Ja kiedyś robiłem taką fi 45 i zajęło mi to w cholerę czasu, mimo że wspomagałem się
tokarką i frezarką. Nie marnujcie ludziska życia na wynajdowanie koła.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-13-2015, 12:52 AM przez cactoos.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
07-13-2015, 12:50 AM #2

Takie rzeźbienie opłaca się tylko emerytom i bezrobotnym. Na zrobienie anki zmarnujesz więcej godzin,
niż by trwało zarobienie na nią w zawodzie który wykonujesz. No chyba, że jesteś z zawodu strugaczem
anek i puncyn. Ja kiedyś robiłem taką fi 45 i zajęło mi to w cholerę czasu, mimo że wspomagałem się
tokarką i frezarką. Nie marnujcie ludziska życia na wynajdowanie koła.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości