Wiosenny Konkurs
Wiosenny Konkurs
(06-13-2015, 10:44 PM)cactoos Wytłumacz jej, że z biżuterią jest jak z monetami. Najcenniejszy jest stan menniczy,
czyli nie wprowadzone do obiegu, nigdy nie dotykana paluchami i z naturalną patyną.
(06-13-2015, 10:44 PM)cactoos Wytłumacz jej, że z biżuterią jest jak z monetami. Najcenniejszy jest stan menniczy,
czyli nie wprowadzone do obiegu, nigdy nie dotykana paluchami i z naturalną patyną.
Lakier można spróbować, ale sam w sobie jest błyszczący. Można bardzo rozcieńczyć (1 do 10) wtedy mniej błyszczy, ale znowu zabezpiecza na krótko.
Ja proponuję wyżarzyć i do kwasu , a kuleczkę delikatnie na szmacie i po robocie, (jakieś 5 minut). Chromianowania nie polecam bo jest toksyczne. Zresztą na samym początku wybłyszczania jak tylko zabłysną wierzchołki jest jeszcze fajniej.
(05-15-2015, 11:00 AM)SilverFlo SLONCE PIRYTUIde sobie ul.Piwną w Gdańsku patrze a tu piękna galeria srebra i bursztynu to sobie myśle polukam troszku a tu wisiorek kolegi na centralnym miejscu
Zainspirowany pieknem krysztalu slonca pirytowego,
mieniacym sie wszystkimi odcieniami zlota.
Delikatnie, zloceniami podkreslilem piekno tego krysztalu...
, bardzo ładnie , musze powiedzieć że bardzo podobają mi się te rzeźby w ramach , naprawde bardzo fajne miniaturki
(05-15-2015, 11:00 AM)SilverFlo SLONCE PIRYTUIde sobie ul.Piwną w Gdańsku patrze a tu piękna galeria srebra i bursztynu to sobie myśle polukam troszku a tu wisiorek kolegi na centralnym miejscu
Zainspirowany pieknem krysztalu slonca pirytowego,
mieniacym sie wszystkimi odcieniami zlota.
Delikatnie, zloceniami podkreslilem piekno tego krysztalu...
, bardzo ładnie , musze powiedzieć że bardzo podobają mi się te rzeźby w ramach , naprawde bardzo fajne miniaturki
(07-06-2015, 01:39 PM)SilverFl Leszek dzieki za glos,pewnie przyszla ci do glowy tarcza od zegarka