Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO pytanie o sposob robienia pierscionka

pytanie o sposob robienia pierscionka

pytanie o sposob robienia pierscionka

Strony (2): 1 2 Dalej
aaabbb
Miedziany
6
06-07-2015, 07:41 PM
w pierscionku z zoltego zlota z koronka z bialego zlota od srodka sa fragmenty biale od wewnetrznej strony dlaczego tak jest?
jaki jest sposob wykonania takiego pierscionka moze mi t=ktos to wyjasnic?
aaabbb
06-07-2015, 07:41 PM #1

w pierscionku z zoltego zlota z koronka z bialego zlota od srodka sa fragmenty biale od wewnetrznej strony dlaczego tak jest?
jaki jest sposob wykonania takiego pierscionka moze mi t=ktos to wyjasnic?

cactoos
Diamentowy
1,585
06-07-2015, 07:48 PM
Bo pierścionek ( jak widać na zdjęciu, które pytacz oczywiście do pytania dołączył  Biggrin ) został wykonany tak,
aby wewnątrz żółtego złota były widoczne białe fragmenty.  Bo powiedziane w piśmie jest:

.... a pierscień tak wykonywał będziesz, aby we wnętrzu jego fragmenty białe były. Nie zielone mają być fragmenty,
ani czerwonych tobie robić nie wolno. Bacz abyś żółtych fragmentów nie czynił a tylko białe robił będziesz.

I jest jak zostało napisane. Jamen. Biggrin
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 07:55 PM przez cactoos.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
06-07-2015, 07:48 PM #2

Bo pierścionek ( jak widać na zdjęciu, które pytacz oczywiście do pytania dołączył  Biggrin ) został wykonany tak,
aby wewnątrz żółtego złota były widoczne białe fragmenty.  Bo powiedziane w piśmie jest:

.... a pierscień tak wykonywał będziesz, aby we wnętrzu jego fragmenty białe były. Nie zielone mają być fragmenty,
ani czerwonych tobie robić nie wolno. Bacz abyś żółtych fragmentów nie czynił a tylko białe robił będziesz.

I jest jak zostało napisane. Jamen. Biggrin

aaabbb
Miedziany
6
06-07-2015, 07:50 PM
nie mam zdjecia... a pytam powaznie
aaabbb
06-07-2015, 07:50 PM #3

nie mam zdjecia... a pytam powaznie

cactoos
Diamentowy
1,585
06-07-2015, 07:56 PM
Jak bez zdjęcia, to niepoważnie pytasz. Forum dla wróżów jest gdzie indziej. Biggrin

cactoos
06-07-2015, 07:56 PM #4

Jak bez zdjęcia, to niepoważnie pytasz. Forum dla wróżów jest gdzie indziej. Biggrin

aaabbb
Miedziany
6
06-07-2015, 08:00 PM
ale to jest w takim miejscu ze nia da sie zrobic zdjecia bo i tak nie bedzie tego widac na zdjeciu bo to jest od wewnetrznej strony na zgieciach
aaabbb
06-07-2015, 08:00 PM #5

ale to jest w takim miejscu ze nia da sie zrobic zdjecia bo i tak nie bedzie tego widac na zdjeciu bo to jest od wewnetrznej strony na zgieciach

cactoos
Diamentowy
1,585
06-07-2015, 08:09 PM
Po pierwsze, jak nie widać i jest od wewnętrznej strony to stwarzasz sztuczny problem.
Natomiast najprawdopodobniej elementy z białego złota ( może druciki, ale skąd mam wiedzieć bez zdjęcia?)
zostały wlutowane w złoto żółte, spiłowane na gładko i stąd ich inny kolor. A może jest zupełnie inaczej.

cactoos
06-07-2015, 08:09 PM #6

Po pierwsze, jak nie widać i jest od wewnętrznej strony to stwarzasz sztuczny problem.
Natomiast najprawdopodobniej elementy z białego złota ( może druciki, ale skąd mam wiedzieć bez zdjęcia?)
zostały wlutowane w złoto żółte, spiłowane na gładko i stąd ich inny kolor. A może jest zupełnie inaczej.

szafir
Platynowy
605
06-07-2015, 09:34 PM
Jak jest żółty z białym to chyba O.K, że główka od wewnątrz jest biała, chyba, że jest tylko pokryty białym to może ktoś po prostu niechcący przy pokrywaniu niedokładnie to zrobił
https://www.alejasrebra.pl/
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 09:39 PM przez szafir.
szafir
06-07-2015, 09:34 PM #7

Jak jest żółty z białym to chyba O.K, że główka od wewnątrz jest biała, chyba, że jest tylko pokryty białym to może ktoś po prostu niechcący przy pokrywaniu niedokładnie to zrobił

aaabbb
Miedziany
6
06-07-2015, 09:52 PM
on jest zloty zolty zloty tylko koronka jest biala przy kamieniu i tylko od wewnatrz ma fragment bialy taki pasek i nie wiem czemu tak jest a glowka swoja droga jest biala ale od wewnatrz tam gdzie jest zloty ma tez bialy fragment
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 09:53 PM przez aaabbb.
aaabbb
06-07-2015, 09:52 PM #8

on jest zloty zolty zloty tylko koronka jest biala przy kamieniu i tylko od wewnatrz ma fragment bialy taki pasek i nie wiem czemu tak jest a glowka swoja droga jest biala ale od wewnatrz tam gdzie jest zloty ma tez bialy fragment

szafir
Platynowy
605
06-07-2015, 09:56 PM
Jeśli to wygląda przypadkowo i nieregularnie i jest na szynie z dala od koronki to znaczy, że ktoś stopił złoto na szynę a w tym złocie było kawałek czegoś co się nie stopiło np: metal .
Jeśli pierścionek był robiony ręcznie? Najlepiej podejdź tam gdzie kupowałeś i wyjaśnij sprawę. Tak to można tylko pogadać.
szafir
06-07-2015, 09:56 PM #9

Jeśli to wygląda przypadkowo i nieregularnie i jest na szynie z dala od koronki to znaczy, że ktoś stopił złoto na szynę a w tym złocie było kawałek czegoś co się nie stopiło np: metal .
Jeśli pierścionek był robiony ręcznie? Najlepiej podejdź tam gdzie kupowałeś i wyjaśnij sprawę. Tak to można tylko pogadać.

aaabbb
Miedziany
6
06-07-2015, 10:03 PM
no wlasnie to tak wyglada dzieki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 10:07 PM przez aaabbb.
aaabbb
06-07-2015, 10:03 PM #10

no wlasnie to tak wyglada dzieki

Strony (2): 1 2 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości