AMBERIF DESIGN AWARD 2015
AMBERIF DESIGN AWARD 2015
(05-18-2015, 10:56 PM)Erddill(05-18-2015, 10:53 PM)olax Nie załapałeś się, bo to najwyraźniej nie był konkurs biżuterii, tylko symboliki okraszonej artyzmem dumania nad formą
Jeszcze takie niepoprawne politycznie.
Chyba też sobie podłubię, może jakiś kilogram ag wpadnie
To jest nas dwoje ... do tego dlubania , mozna by w "Zachecie" usiasc i performance artystyczny zrobic![]()
![]()
![]()
(05-18-2015, 10:56 PM)Erddill(05-18-2015, 10:53 PM)olax Nie załapałeś się, bo to najwyraźniej nie był konkurs biżuterii, tylko symboliki okraszonej artyzmem dumania nad formą
Jeszcze takie niepoprawne politycznie.
Chyba też sobie podłubię, może jakiś kilogram ag wpadnie
To jest nas dwoje ... do tego dlubania , mozna by w "Zachecie" usiasc i performance artystyczny zrobic![]()
![]()
![]()
Taaaa.... To przekraczanie granic i biblijny przykład wygnania z raju rozśmieszyły mnie do łez.
Wyobrażam sobie, jak szybko zamknięto by granice artystycznej wypowiedzi, gdyby na
wystawie pojawił się np. kolczyk na penisa w formie zwiniętego w kółko krzyża. Że pomysł
debilny - nie ważne. Istotne, że te granice wolno nam przekroczyć, które przekroczyć zezwoli
nam władza duchowna i świecka. Przykład Doroty Nieznalskiej dowodzi, że lepiej zawsze
zapytać troglodytów na urzędach, co artyście wolno stworzyć. Już niedługo będzie klimat
na pomniki upadłego prezydenta. Zaczynam szkicować. 
jestem rozczarowany ...spodziewałem się czegoś bardziej szokującego ,prawdziwego przełamania granic ,a tu co - kręcenie kulki z nosa ...pchi, tak to każde dziecko w przedszkolu potrafi, a potem przykleja taką biżuterię do ubrania, znam to bo mam dwie takie artystki
...jakby tę kulkę ukręciła z innego typu wydzielin, np. odbytu ...oooo, to by było ,Vermeer na miarę 21 wieku ! ...nie ma co sztuka jak kozy z nosa jury
...ale ten rozkładany dzbanek Chińczyka mi się podoba 
(05-31-2015, 09:53 PM)Nieczar jestem rozczarowany ...spodziewałem się czegoś bardziej szokującego ,prawdziwego przełamania granic ,a tu co - kręcenie kulki z nosa ...pchi, tak to każde dziecko w przedszkolu potrafi, a potem przykleja taką biżuterię do ubrania, znam to bo mam dwie takie artystki![]()
...jakby tę kulkę ukręciła z innego typu wydzielin, np. odbytu ...oooo, to by było ,Vermeer na miarę 21 wieku ! ...nie ma co sztuka jak kozy z nosa jury
(05-31-2015, 09:53 PM)Nieczar jestem rozczarowany ...spodziewałem się czegoś bardziej szokującego ,prawdziwego przełamania granic ,a tu co - kręcenie kulki z nosa ...pchi, tak to każde dziecko w przedszkolu potrafi, a potem przykleja taką biżuterię do ubrania, znam to bo mam dwie takie artystki![]()
) ...ale co to ma wspólnego z jubilerstwem i złotnictwem ?...na to chyba za głupi jestem
dzbanek mi się podoba jako zagadnienie formalne ...no i widać tam jakiś warsztat ...to czy mieści się w ramach tematyki konkursu to inna sprawa
...ja jestem estetycznym warsztatowcem ,podobają mi się rzeczy ładne i dobrze wykonane, a to jaką reprezentują treść abstrakcyjną nie ma dla mnie większego znaczenia
pani dłubiąca w nosie w sumie też zaprezentowała jakiś warsztat (nawet tutorial
) ...ale co to ma wspólnego z jubilerstwem i złotnictwem ?...na to chyba za głupi jestem