admin Bogiem w sprawie ogniska i złota
admin Bogiem w sprawie ogniska i złota
Jedrus a jednak masz klasę. Nie jesteśmy mięsem armatnim admina wiem ze niewielkie z tych reklam pieniądze . Nie wiem czy starczy nawet na pokrycie kosztów utrzymania tego forum.
A watek zamknol nie po to by kogoś ukarać tylko myślę ze w ten sposób zakończył ta niezbyt mila dla wszystkich dyskusje. Admin stworzył to forum i jest za nie odpowiedzialny. Jedrus cieszy mnie fakt ze jednak jesteś gotów nam tu służyć rada. No i popatrz jednak nauczyłeś mnie pisać poprawnie. Powiem Ci szczerze ze czuje się na równi winien temu wszystkiemu. A co do wpisów to każdy ma na to swój punkt widzenia - ja osobiście uważam ze dyskusja daje więcej niż zwięzła odpowiedz, a jak ktoś czasami zażartuje to chyba nikomu się nic nie stanie.
Taa... Reklamy....
Wiecie ile jest miesięcznie z reklam na tym forum?
Wszedłem właśnie na Adsense
Ostatnie 28 dni: www.srebrnie.pl 17,21 zł (-10,7%)
Słownie: siedemnaście złotych dwadzieścia jeden groszy
Akurat się zwraca za domenę i serwer.
I to mi wystarczy.
Forum jest, bo je lubię i cieszę się z Waszych wpisów, tego, że wszystko żyje i trwa.
Wejdę na nie kilka razy w tygodniu, przeczytam kilka wpisów, czasem ktoś zgłosi jakiś wątek do moderacji (tak było w wypadku tego o garnku).
Kilka razy do roku zaktualizuję skrypty, poprawię skórki, sprawdzę pluginy.
To moje hobby, mam wiele stron, o różnej tematyce.
Np. zapraszam na http://przepis.ovh/ czy http://www.imiona.ovh/
Nie muszą się Wam spodobać.
Liczę, że podoba Wam się forum. Ale treść tworzycie sami. Ja staram się utrzymać porządek, ukrócić kłótnie i zatrzymać te osoby które wnoszą najwięcej.
Np. wszystkim tym którzy piszą w dziale
http://srebrnie.pl/forumdisplay.php?fid=11
Ps.
A co to się stało z Forum Stowarzyszenia Twórców Form Złotniczych?
http://www.stfz.art.pl/forum
hej
dzięki Adminko ( w profilu płeć = kobieta) za info, sporo wyjaśnia choć dalej nie wiem czy jesteś złotniczką? znasz branżę? problemy? ludzi? technologię? podane strony sugerują że rozrzut zainteresowań masz duży
stąd moja dociekliwość - po co bawisz się w srebrnie.pl? odpowiedź "bo lubię" nic nie tłumaczy
any way
Norwind you are simply the best - nie czepiałem się ortografii żeby Ci dowalić - tylko po to że zaglądają tu np. "młodzi" i widzą błędy - to myślą ":my też tak możemy w internecie nie ma żadnych zasad"
a ja uważam że wszędzie są,
wiem że ma trudny charakter, cały czas pracuję nad sobą chociaż łatwo to nie idzie
erddill - na mnie Twoje wpisy nie robią wrażenia ale jak tu zaglądają nasi potencjalni Klienci i czytają pierdoły które piszemy to nie najlepsze wrażenie na nich robimy, w wątkach "naszych" możemy pisać co nam ślina na język przyniesie ale w odpowiedziach nawet dla najbardziej niekumatych Klientów trzeba zachowywać się odpowiedzialnie, złotnik to trochę zawód zaufania publicznego ( tak na marginesie - w średniowieczy dwa zawody nie musiały składać przed królem przysięgi na prawdomówność = pszczelarze i złotnicy)
jak nie będziemy się sami szanowali inni też na pewno nie będą szanowali nas
pozdrówka z krakówka
Jędruś ja uważam ze wystarczy ze Admin zna się na tym co robi mianowicie założył i obsługuje to forum a resztę pozostawił nam. Powiedzmy tak - każdy z nas coś tam wie a wszyscy razem to potężna wiedza której nie znajdziesz w żadnej książce.
Jeszcze możne o topieniu. To temat delikatny wiemy ilu z nas pada ofiara napadów i kradzieży dlatego uważał bym z takimi opisami. Z góry zaznaczam ze nikogo nie oskarżam . Tylko z tego co wiem początkujący koledzy nie biorą się od razu za topienie .
. Gdzie Twoje szumne ideały niesienia wiedzy pomiędzy zbłąkane owieczki , dla których podobno sie tu znalazłeś ???? Czy kopanie dołków pod adminem jest jednym z nich ? Co do mnie , to ja pisze to co mam na myśli , nie po to by robić na kim kolwiek wrażenie ,sadze ze osoby , które tu zaglądają są na tyle inteligentne i potrafią rozpoznać żarty i ironię , które są dosc wyraźnie sygnalizowane . Ten "mesjanizm" złotniczy ,o którym piszesz .... Cóż .....swiadczymy usługi , robimy to co klient chce , za pieniądze ....mi sie to kojarzy z inna dziedzina , dosc stara
. Bdw czy to ze względu na złotnicza nieskazitelność wprowadzono oznaczanie prób i urząd probierczy ....czy tez dlatego ,zeby nie walono klientów w rogi ???? @jedrus oj boli Cie to ego przytrzaśnięte przez admina ojjjjj boli
. Gdzie Twoje szumne ideały niesienia wiedzy pomiędzy zbłąkane owieczki , dla których podobno sie tu znalazłeś ???? Czy kopanie dołków pod adminem jest jednym z nich ? Co do mnie , to ja pisze to co mam na myśli , nie po to by robić na kim kolwiek wrażenie ,sadze ze osoby , które tu zaglądają są na tyle inteligentne i potrafią rozpoznać żarty i ironię , które są dosc wyraźnie sygnalizowane . Ten "mesjanizm" złotniczy ,o którym piszesz .... Cóż .....swiadczymy usługi , robimy to co klient chce , za pieniądze ....mi sie to kojarzy z inna dziedzina , dosc stara
. Bdw czy to ze względu na złotnicza nieskazitelność wprowadzono oznaczanie prób i urząd probierczy ....czy tez dlatego ,zeby nie walono klientów w rogi ????
Wiec z ta powaga branżowa sobie odpuśćmy .... Poważnie to sie w trumnie wyglada .
Pozdrawiam
@ Jędruś - nie wiem skąd ta niezdrowa ciekawość moją osobą.
Pewnie mógłbym Ci podać swoje imię i nazwisko, płeć, rozmiar buta.
Na tym forum jestem samcem - lecz są też strony gdzie używam żeńskich form.
Jednak to naprawdę nic by nie zmieniło. Dbam o to, by moje dane czy zdjęcia nie pojawiały się w internecie. I zasadniczo nie znajdziesz o mnie nic.
Odpowiedź "bo lubię" tłumaczy wszystko.
Mnie nie interesuje kim jesteś. Ale na przykład ciekawi mnie czy jesteś w stanie zrobić coś ładnego i wziąć udział w konkursie?
Bo wiesz, kiedyś pewnie coś tam robiłeś. A teraz coś robisz, bo jakoś nic nie widziałem na forum? Pokaż coś co kurzem nie zarosło. Zrób poradnik taki jak Norwind pokazujący coś krok po kroku.
Albo nie rób.
Zasadniczo przez tę dyskusję przeznaczyłam czas przez który miałam napisać jeden skrypt. A mam naprawdę setki stron, blogów, forów a czasu mało.
Z mojej strony temat jest zakończony. Nie będę już pisać w tym wątku. Nie zamykam co prawda, ale jeśli chcecie coś napisać w tym wątku, to może napiszcie lepiej coś w wątku konkursowym?
Adminko Miła!
moja zdrowa ciekawość nie dotyczy Twojej osoby( płci i butów) tylko znajomości branży, bo uważam że jak się mocno branżowe żeby nie powiedzieć elitarne forum prowadzi ( złotnictwo to nie gotowanie czy imiona) to dobrze byłoby branżę znać, ale chyba nie mam racji bo kolegom to nie przeszkadza,
szanuję Twoje poglądy i zaangażowanie co nie znaczy że we wszystkim z Tobą się zgadzam
errdill - nic mnie boli, nic pod nikim nie kopię, coś za dużo nad interpretujesz wyluzuj, są ludzie którzy poza robieniem kasy mają pasje które realizują, choćby nasza Adminka, nie każdy jest .....
co do probiernictwa - chyba wiesz że na świecie są dwa systemy? obligatoryjny i fakultatywny ???
co do powagi no faktycznie trefnisie tylko w trumnie dobrze wyglądają