Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Jak to jest zrobione? RYSOWANIE BIŻUTERII

RYSOWANIE BIŻUTERII

RYSOWANIE BIŻUTERII

kriss
Diamentowy
2,210
12-27-2014, 09:10 AM
RYSOWANIE BIŻUTERII

Widzę, że jest sporo zainteresowanych rysowaniem biżuterii. W Święta miałem trochę czasu i poszperałem w sieci. Zamieszczam kilka z wielu znalezionych. Jak cieniować kamienie, rysować wyroby w rzucie perspektywicznym. Podstawowe narzędzia to ołówki, pastele/kredki, akwarele, tempery i flamastry/pisaki. Rysunki są zrobione różnymi technikami. Warto prześledzić krok po kroku rysowanie/malowanie kamieni. Jeżeli dobrze narysujemy kamienie, to większość pracy mamy za sobą Ząbki Foty do podziwiania i naśladowania Uśmiech Starałem się wybrać te najciekawsze i najładniejsze.

JAK RYSOWAĆ KAMIENIE

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

RYSOWANIE BIŻUTERII

,
,
,
,
,
,
,
,

Warto wszystkie foty skopiować na swój komp i próbować je kopiować różnymi technikami.
Czekam na efekty i wasze rysunki.

To tylko kilka z wielu znalezionych Ząbki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-27-2014, 09:13 AM przez kriss.
kriss
12-27-2014, 09:10 AM #1

RYSOWANIE BIŻUTERII

Widzę, że jest sporo zainteresowanych rysowaniem biżuterii. W Święta miałem trochę czasu i poszperałem w sieci. Zamieszczam kilka z wielu znalezionych. Jak cieniować kamienie, rysować wyroby w rzucie perspektywicznym. Podstawowe narzędzia to ołówki, pastele/kredki, akwarele, tempery i flamastry/pisaki. Rysunki są zrobione różnymi technikami. Warto prześledzić krok po kroku rysowanie/malowanie kamieni. Jeżeli dobrze narysujemy kamienie, to większość pracy mamy za sobą Ząbki Foty do podziwiania i naśladowania Uśmiech Starałem się wybrać te najciekawsze i najładniejsze.

JAK RYSOWAĆ KAMIENIE

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

RYSOWANIE BIŻUTERII

,
,
,
,
,
,
,
,

Warto wszystkie foty skopiować na swój komp i próbować je kopiować różnymi technikami.
Czekam na efekty i wasze rysunki.

To tylko kilka z wielu znalezionych Ząbki

simoniculus
Platynowy
455
12-27-2014, 10:44 AM
znalazłem jeszcze taką książkę http://www.ganoksin.com/borisat/nenam/je...e_book.htm
simoniculus
12-27-2014, 10:44 AM #2

znalazłem jeszcze taką książkę http://www.ganoksin.com/borisat/nenam/je...e_book.htm

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości