gdyby ktoś chciał sam polerować bursztyn t prosze bardzo :)
gdyby ktoś chciał sam polerować bursztyn t prosze bardzo :)
Witam, mam pytanie ponieważ jestem w tym całkowicie nowy, mam polerkę bębnową, 2 bębny (do polerki na "mokro" i "sucho" nie mam pojęcia o co chodzi...) i chciał bym się dowiedzieć czego dokładnie i jak użyć żeby wypolerować bursztyny wielkości 1g - 3g?
(10-18-2011, 11:39 PM)siojo Nie trzeba biegać i szukać szlifierni
znaleziony na plaży kupiony na allegro cały matowy a co w środku ?
Wszystko jest proste i łatwe.
1.papier 800 na obrotach delikatnie zbieramy wierzchnią warstwę.
2. polerka na wolnych obrotach mokra bawełna i stara biała pasta do zębów
szmata ( bawełna ) musi być cały czas mokra nakładamy pastę do zębów i polerujemy.
jeżeli będziecie to robić z wyczuciem i na mokro sami będziecie zaskoczeni efektem
Pozdrawiam
(10-19-2011, 07:34 PM)siojo Proszę bardzo
W tym zawodzie jest wiele tajników tak jak w magii
W razie jakichś problemów chętnie pomogę w ich rozwiązaniu.
(10-18-2011, 11:39 PM)siojo Nie trzeba biegać i szukać szlifierni
znaleziony na plaży kupiony na allegro cały matowy a co w środku ?
Wszystko jest proste i łatwe.
1.papier 800 na obrotach delikatnie zbieramy wierzchnią warstwę.
2. polerka na wolnych obrotach mokra bawełna i stara biała pasta do zębów
szmata ( bawełna ) musi być cały czas mokra nakładamy pastę do zębów i polerujemy.
jeżeli będziecie to robić z wyczuciem i na mokro sami będziecie zaskoczeni efektem
Pozdrawiam
(10-19-2011, 07:34 PM)siojo Proszę bardzo
W tym zawodzie jest wiele tajników tak jak w magii
W razie jakichś problemów chętnie pomogę w ich rozwiązaniu.
Witam serdecznie.
Zakupilem polerke wibracyjna firmy AVALON do bursztynu.
Zakupilem rowniez wszystkie niezbedne dodatki do tego, a mianowicie: wklady carne+pumex, wklady granatowe+pumex, kulki szklane, klocki drewniane+pasta polerska; czyli mam cztery etapy. Pierwsze dwa ida chyba dobrze, ale kolejne dwa nie koniecznie. Kulki szklane mieszam z pasta do zebow lub z mleczkiem do czyszczenia; klocki drewniany zamoczylem w pascie polerskie tak zeby sie tej pasty nasaczyly i dalem temu wyschnac. Bardzo prosze o pomoc! Ile czasu musze trzymac z tymi kulkami a ile z klockami? Czy dobrze wszystko robie?
Dziekuje bardzo za pomoc!!!
(02-12-2017, 09:34 PM)Denis Witam serdecznie.
Zakupilem rowniez wszystkie niezbedne dodatki do tego, a mianowicie: wklady carne+pumex, wklady granatowe+pumex, kulki szklane, klocki drewniane+pasta polerska; czyli mam cztery etapy. Pierwsze dwa ida chyba dobrze, ale kolejne dwa nie koniecznie. Kulki szklane mieszam z pasta do zebow lub z mleczkiem do czyszczenia; klocki drewniany zamoczylem w pascie polerskie tak zeby sie tej pasty nasaczyly i dalem temu wyschnac. Bardzo prosze o pomoc! Ile czasu musze trzymac z tymi kulkami a ile z klockami? Czy dobrze wszystko robie?
(02-12-2017, 09:34 PM)Denis Witam serdecznie.