proces po odlaniu srebra
proces po odlaniu srebra
Może ktoś opisać proces po odlaniu srebra do momentu wyrobu gotowego do sprzedaży? Jeśli jest jakaś różnica tego procesu w przypadku złota to proszę o informację. Wydaje mi się że wiem jak to zrobić ale chciałbym uzyskać informację od doświadczonych kolegów. Może jakieś nie pisane triki
Ja bym to zrobił tak:
Kwasek cytrynowy
polerka magnetyczna
polerka bębnowa na połysk
Jeśli trzeba szlifować w bębnie na kształtkach to proszę napisać na jakich.
Czy jest możliwość przeprowadzenia tego procesu bez polerki magnetycznej? Nie posiadam ale jeśli trzeba to kupię
Jakich igieł do srebra używacie w magnetycznej i na jakiej prędkości obrabiacie? Rozmiar igieł jest uzależniony od obrabianego przedmiotu? Do srebra i złota żywa się innej prędkości czy ze względu na rozmiar przedmiotów używa się różnych prędkości?
Ja z magnetyczną dopiero zaczynam, igły mam dwa rozmiary co producent daje z maszyną, chciałbym trochę grubsze, bo uważam, że aż takie mikre u mnie są zbędne, zostawiają porowatą powierzchnię na srebrze. Srebro w tym potrzebuje pokręcić się 1godz, może 1.5 a później nie widziałem postępu, robię na wolnych obrotach ze zmiana kierunku i patrzę gdzie kupić grubsze igły, które powinny mieć końcówkę w kształcie półkuli.