Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PROJEKTOWANIE I WZORY Też szperam po zakręconych artystach

Też szperam po zakręconych artystach

Też szperam po zakręconych artystach

Ewa
Unregistered

02-08-2009, 02:22 AM
Znamy się z Vivian od dłuższego czasu, więc czemu mam nie pomóc? Forum może nie jest jeszcze jakoś bardzo rozkręcone, no ale jak ja napiszę Cool

Co lubię?
Lekkość. Powiewność. Subtelność.
Przedmioty które są jak dmuchawce, latawce wiatr.

Ostatnio zafascynowały mnie projekty Yoko Izawy która zapewne ma skośne oczy Shy lecz oprócz Japonii uczyła się w Niemczech i Londynie

[Obrazek: 03_necklace.jpg]

Tak. To do mnie przemawia. Ten poniżej ma trochę lekkości owiniętej w troszkę cięższe jakby liście. Lecz też jest ładny.

[Obrazek: 10_necklace.jpg]

Japońskie artystki często mają to coś co mnie kręci.

Tu na przykład fascynujący naszyjnik pani Kazuko Nishibayashi

[Obrazek: Nishibayashi-d.jpg]

Niestety raczej nie dam tysiąca eurasków...

Ostatnia artystka na dziś to Kobayashi Keiwa

Wolę co prawda raczej obłe kształty niż proste i kanciaste, lecz lekkość zawsze dodaje parę punktów. Tu jest lekkość, nawet jeśli forma trochę ją porządkuje.

[Obrazek: kobayashi5.jpg]

Dobranoc Państwu.
Ewa
02-08-2009, 02:22 AM #1

Znamy się z Vivian od dłuższego czasu, więc czemu mam nie pomóc? Forum może nie jest jeszcze jakoś bardzo rozkręcone, no ale jak ja napiszę Cool

Co lubię?
Lekkość. Powiewność. Subtelność.
Przedmioty które są jak dmuchawce, latawce wiatr.

Ostatnio zafascynowały mnie projekty Yoko Izawy która zapewne ma skośne oczy Shy lecz oprócz Japonii uczyła się w Niemczech i Londynie

[Obrazek: 03_necklace.jpg]

Tak. To do mnie przemawia. Ten poniżej ma trochę lekkości owiniętej w troszkę cięższe jakby liście. Lecz też jest ładny.

[Obrazek: 10_necklace.jpg]

Japońskie artystki często mają to coś co mnie kręci.

Tu na przykład fascynujący naszyjnik pani Kazuko Nishibayashi

[Obrazek: Nishibayashi-d.jpg]

Niestety raczej nie dam tysiąca eurasków...

Ostatnia artystka na dziś to Kobayashi Keiwa

Wolę co prawda raczej obłe kształty niż proste i kanciaste, lecz lekkość zawsze dodaje parę punktów. Tu jest lekkość, nawet jeśli forma trochę ją porządkuje.

[Obrazek: kobayashi5.jpg]

Dobranoc Państwu.

admin
Administrator
621
02-08-2009, 11:46 AM
Witam serdecznie na forum!
Widzę, ktoś o sprecyzowanych gustach.
Mam nadzieję, że zostaniesz tu stałym gościem i napiszesz coś jeszcze.
Piękna biżuteria, z dalekich krajów jest rzeczywiście lekka i zwiewna. Podoba mi się twój gust.
admin
02-08-2009, 11:46 AM #2

Witam serdecznie na forum!
Widzę, ktoś o sprecyzowanych gustach.
Mam nadzieję, że zostaniesz tu stałym gościem i napiszesz coś jeszcze.
Piękna biżuteria, z dalekich krajów jest rzeczywiście lekka i zwiewna. Podoba mi się twój gust.

Vivian
Platynowy
253
02-08-2009, 08:43 PM
To zawsze u Ciebie podziwiałam. Tę stabilność w tym co Ci się podoba. Ja ciągle znajduję coś nowego, i często jest to zupełnie coś innego. Te japońskie cudeńka są śliczne. Czekam na więcej.
Vivian
02-08-2009, 08:43 PM #3

To zawsze u Ciebie podziwiałam. Tę stabilność w tym co Ci się podoba. Ja ciągle znajduję coś nowego, i często jest to zupełnie coś innego. Te japońskie cudeńka są śliczne. Czekam na więcej.

Ewa
Unregistered

02-25-2009, 12:48 PM
Znalazłam ciekawy naszyjnik pani Nory Fok

[Obrazek: WIS.jpg]

Do tego jeszcze ładniejsze kolczyki. Lekko i zwiewnie jak lubię Rozmarzony

[Obrazek: KOL.jpg]
Ewa
02-25-2009, 12:48 PM #4

Znalazłam ciekawy naszyjnik pani Nory Fok

[Obrazek: WIS.jpg]

Do tego jeszcze ładniejsze kolczyki. Lekko i zwiewnie jak lubię Rozmarzony

[Obrazek: KOL.jpg]

Viviann
Miedziany
6
03-01-2009, 09:23 AM
No, chyba nie najwygodniejszy ten naszyjnik :-)
Viviann
03-01-2009, 09:23 AM #5

No, chyba nie najwygodniejszy ten naszyjnik :-)

Maxx
Złoty
84
03-01-2009, 12:41 PM
Zauważyłem, że wiele z tej biżuterii to jacyś zakręceni artyści robią. Na prawdę nie wszystko da się nosić :-) Pewnie to tak jak z modą. Szpilki może mi się podobają, ale świetnie, że faceci nie muszą tego nosić bo by się pozabijali na ulicy:-)
Z drugiej strony niektóre panie potrafią naprawdę dużo. Ostatnio widziałem takie, chyba 15 cm kółka w uszach, no prawie do ramion. Wiele to by się nie różniło od noszenia takich kulek w wygodzie. Tylko po co się tak męczyć.
Maxx
03-01-2009, 12:41 PM #6

Zauważyłem, że wiele z tej biżuterii to jacyś zakręceni artyści robią. Na prawdę nie wszystko da się nosić :-) Pewnie to tak jak z modą. Szpilki może mi się podobają, ale świetnie, że faceci nie muszą tego nosić bo by się pozabijali na ulicy:-)
Z drugiej strony niektóre panie potrafią naprawdę dużo. Ostatnio widziałem takie, chyba 15 cm kółka w uszach, no prawie do ramion. Wiele to by się nie różniło od noszenia takich kulek w wygodzie. Tylko po co się tak męczyć.

Vivian
Platynowy
253
03-02-2009, 11:23 AM
Jak to mówią: "Chcesz być piękna, to cierp" Dla mnie jest to trochę głupie, ale czasem rzeczywiście wygląd jest ważniejszy niż wygoda. Oczywiście do pewnych granic. Ten naszyjnik chyba te granice przekracza.
Vivian
03-02-2009, 11:23 AM #7

Jak to mówią: "Chcesz być piękna, to cierp" Dla mnie jest to trochę głupie, ale czasem rzeczywiście wygląd jest ważniejszy niż wygoda. Oczywiście do pewnych granic. Ten naszyjnik chyba te granice przekracza.

Marek
Miedziany
9
03-03-2009, 11:50 AM
Myślę, że wielu artystów traktuje to co robi, nie w kategorii użytkowej tylko jak sztukę dla sztuki. Wystarczy popatrzeć na to co wystawia się w galeriach. Widziałem ostatnio wisiorek który może i był śliczny, ale ważył z pół kilo.
Marek
03-03-2009, 11:50 AM #8

Myślę, że wielu artystów traktuje to co robi, nie w kategorii użytkowej tylko jak sztukę dla sztuki. Wystarczy popatrzeć na to co wystawia się w galeriach. Widziałem ostatnio wisiorek który może i był śliczny, ale ważył z pół kilo.

emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
03-14-2009, 07:09 AM
Właściwie to należało by odróżnić sztukę od sztuki użytkowej. Zresztą z modą jest podobnie. Nie wszystko z wybiegu da sie nosić.
emmix
03-14-2009, 07:09 AM #9

Właściwie to należało by odróżnić sztukę od sztuki użytkowej. Zresztą z modą jest podobnie. Nie wszystko z wybiegu da sie nosić.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości