Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PROJEKTOWANIE I WZORY Stara biżuteria - rysunki

Stara biżuteria - rysunki

Stara biżuteria - rysunki

Strony (2): 1 2 Dalej
Vivian
Platynowy
253
02-23-2009, 09:57 AM
Zainspirowana starymi grafikami trochę przegrzebałam internet. Nawet trochę tego jest. Dziś stare grafiki z książki wydanej w 1860.

[Obrazek: diadem.jpg]

[Obrazek: diadem1.jpg]

[Obrazek: diadem3.jpg]

Zmysłowe kompleciki, nieprawdaż?
W takim diademiku można się czuć jak księżniczka. Choć zapewne trzeba być księżniczką by nosić coś takiego. W tamtych czasach cyrkonii jeszcze nie było, więc zapewne to diamenciki.

Będę miała o czym śnić.
Vivian
02-23-2009, 09:57 AM #1

Zainspirowana starymi grafikami trochę przegrzebałam internet. Nawet trochę tego jest. Dziś stare grafiki z książki wydanej w 1860.

[Obrazek: diadem.jpg]

[Obrazek: diadem1.jpg]

[Obrazek: diadem3.jpg]

Zmysłowe kompleciki, nieprawdaż?
W takim diademiku można się czuć jak księżniczka. Choć zapewne trzeba być księżniczką by nosić coś takiego. W tamtych czasach cyrkonii jeszcze nie było, więc zapewne to diamenciki.

Będę miała o czym śnić.

emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
02-23-2009, 10:38 AM
Fajne. Choć raczej trudne do zrobienia :-)
Patrzę teraz trochę inaczej na biżuterię. Trzeba być mistrzem by się zabrać za coś takiego.
emmix
02-23-2009, 10:38 AM #2

Fajne. Choć raczej trudne do zrobienia :-)
Patrzę teraz trochę inaczej na biżuterię. Trzeba być mistrzem by się zabrać za coś takiego.

Vivian
Platynowy
253
02-24-2009, 01:36 PM
Kolejne wzory- trochę tego dużo na jednej planszy, za to są ciekawe.
Nie do końca wiem z jakiej to książki, lecz zapewne jakieś wydawnictwo naukowe. Wzory są więc raczej oryginalne, może z jakichś badań archeologicznych.

Tu Celtyckie wzory:

[Obrazek: erabrazu.jpg]

A tu Szwedzkie:

[Obrazek: b-szwe.jpg]
Vivian
02-24-2009, 01:36 PM #3

Kolejne wzory- trochę tego dużo na jednej planszy, za to są ciekawe.
Nie do końca wiem z jakiej to książki, lecz zapewne jakieś wydawnictwo naukowe. Wzory są więc raczej oryginalne, może z jakichś badań archeologicznych.

Tu Celtyckie wzory:

[Obrazek: erabrazu.jpg]

A tu Szwedzkie:

[Obrazek: b-szwe.jpg]

Ewa
Unregistered

02-25-2009, 12:51 PM
Podobają mi się te diademy wyżej. Szczególnie ten drugi przemawia do mnie. Choć ten trzeci, kwiatowy, też ma swój urok.
Ewa
02-25-2009, 12:51 PM #4

Podobają mi się te diademy wyżej. Szczególnie ten drugi przemawia do mnie. Choć ten trzeci, kwiatowy, też ma swój urok.

Vivian
Platynowy
253
02-26-2009, 09:07 AM
Angielskie i szkockie wisiorki.

[Obrazek: angielskie.jpg]

O ile jeszcze te wyżej nie wzbudzają specjalnych emocji, to niektóre z tych szkockich niżej po prostu mnie zachwyciły. Żałuję, że nie mam jak spojrzeć na oryginał, albo chociaż lepiej zeskanowane rysunki. Nie widać wszystkich detali, ale i tak robi wrażenie.

[Obrazek: szkockie.jpg]
Vivian
02-26-2009, 09:07 AM #5

Angielskie i szkockie wisiorki.

[Obrazek: angielskie.jpg]

O ile jeszcze te wyżej nie wzbudzają specjalnych emocji, to niektóre z tych szkockich niżej po prostu mnie zachwyciły. Żałuję, że nie mam jak spojrzeć na oryginał, albo chociaż lepiej zeskanowane rysunki. Nie widać wszystkich detali, ale i tak robi wrażenie.

[Obrazek: szkockie.jpg]

admin
Administrator
621
02-26-2009, 01:33 PM
Ładne te wisiorki. W ogóle wątek mi się podoba. Dużo ładnych wzorów, ładne ilustaracje.
Vivian, byle tak dalej!
admin
02-26-2009, 01:33 PM #6

Ładne te wisiorki. W ogóle wątek mi się podoba. Dużo ładnych wzorów, ładne ilustaracje.
Vivian, byle tak dalej!

Vivian
Platynowy
253
03-02-2009, 11:19 AM
Wreszcie wróciłam do swojego starego loginu (Wielkie dzięki Admin).
Wrzucam więc kolejne stare ryciny. Dziś francuski styl:

[Obrazek: francuska.jpg]

[Obrazek: francuska1.jpg]

Nie do końca mi się widzą, bo to chyba z bajki Laury i Filona, no ale jako ciekawostka Uśmiech
Vivian
03-02-2009, 11:19 AM #7

Wreszcie wróciłam do swojego starego loginu (Wielkie dzięki Admin).
Wrzucam więc kolejne stare ryciny. Dziś francuski styl:

[Obrazek: francuska.jpg]

[Obrazek: francuska1.jpg]

Nie do końca mi się widzą, bo to chyba z bajki Laury i Filona, no ale jako ciekawostka Uśmiech

Ewa
Unregistered

03-03-2009, 12:01 PM
Fajny wątek. Na razie podobają najbardziej te szkockie. Francuskie są zbyt udziwnione.
Powiedz Vivian, dużo jeszcze tego masz?
Ewa
03-03-2009, 12:01 PM #8

Fajny wątek. Na razie podobają najbardziej te szkockie. Francuskie są zbyt udziwnione.
Powiedz Vivian, dużo jeszcze tego masz?

Maxx
Złoty
84
03-04-2009, 01:10 PM
Ciekawie spojrzeć na te starocie. Sam mam w domu jakąś starą książkę z tysiąc osiemset któregoś roku. Jak widzę te skany to przypomina mi się dotyk tych zżółkłych ze starości kartek. Dziwny zapach i te plamki które pojawiają się ze starości nadają całości specyficznego smaczku. Przez internet nie da się tego dotknąć w taki sposób. Dlatego mam nadzieję, że książki nigdy nie znikną i żadna postać cyfrowa ich nie wyprze. Choć lepiej obejrzeć na stronie niż nie obejrzeć w ogóle :-)
Maxx
03-04-2009, 01:10 PM #9

Ciekawie spojrzeć na te starocie. Sam mam w domu jakąś starą książkę z tysiąc osiemset któregoś roku. Jak widzę te skany to przypomina mi się dotyk tych zżółkłych ze starości kartek. Dziwny zapach i te plamki które pojawiają się ze starości nadają całości specyficznego smaczku. Przez internet nie da się tego dotknąć w taki sposób. Dlatego mam nadzieję, że książki nigdy nie znikną i żadna postać cyfrowa ich nie wyprze. Choć lepiej obejrzeć na stronie niż nie obejrzeć w ogóle :-)

admin
Administrator
621
03-04-2009, 08:23 PM
Dobrze to rozumiem. Też lubię stare książki. No, ale ciężko trafić na interesującą pozycję, a jeśli gdzieś jest dostępna to ceny są kosmiczne. Ciekawe ile egzemplarzy tej pozycji którą Vivian nas raczy uchowało się. Właściwie z jakiej to jest książki?
admin
03-04-2009, 08:23 PM #10

Dobrze to rozumiem. Też lubię stare książki. No, ale ciężko trafić na interesującą pozycję, a jeśli gdzieś jest dostępna to ceny są kosmiczne. Ciekawe ile egzemplarzy tej pozycji którą Vivian nas raczy uchowało się. Właściwie z jakiej to jest książki?

Strony (2): 1 2 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości