Witam Wszystkich
Witam Wszystkich
Szkoda, że nie dodałem trzeciej opcji, ale jakoś nie mogłem już po umieszczeniu ankiety.
"Kaleczenie" ma na celu właśnie zwrócenie uwagi - widać działa.
Można nie zaglądać, ale ja wchodzę na forum przez zakładkę "nowe posty" i widzę całą listę tematów powitalnych. Pisuje też na forum liczącym kilka tysięcy użytkowników. Wyobraź sobie, że każdy zakłada nowy temat w celu przywitania się.

Jeśli maja zawierać tylko informacje "cześć nazywam się taki taki tam" to wnioskuje o umieszczaniu w jednym worku.
osobiście nie przeszkadza mi przeglądanie takich przywitań, traktuje je z lekkim uśmiechem bo maja sens jak poniższy przykład.
"Hey jestem Patryk i ja tez lubię kluski.
-witaj Patryk, wspieramy cie" 
Gdyby okazało się, ze persona takowa, w zamierzeniu miała umieszczanie zdjęcia swoich prac itp zawsze będzie możliwość ponownego przesunięcia/założyć nowy już z fotkami.
pozdrowienia dla wszystkich
Ja osobiście też widział bym to przywitanie raczej jako coś bardziej pełnego treści.
Np. "Jestem jubilerem, tworzę od lat 15, a to moje ostatnie prace"
A że posty mało treściwe są niektóre...
Odsiewam spamerów, ale nie ingeruję w to co piszą użytkownicy.
Dział ma ułatwiać napisanie pierwszego postu na forum i zachęcać do założenia konta.
Rozumiem, że wystarczyło by wyłączenie tego działu z "Pokaż nowe posty".
Takiej opcji nie ma, pluginu takiego nie znalazłem. Pomyślę nad napisaniem takiego, ale to raczej trochę potrwa.
Alternatywnie poszukam, czy nie dało by się jakoś wyłączaczać z nowych postów tych których nie ma się ochoty czytać.
Cytat:Regulamin
W szczególności wyrażasz zgodę na to, że podczas korzystania z Forum nie będziesz wykorzystywał go do publikowania treści, które:
6. Naruszają zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje, w tym ogólnie przyjęte zasad netykiety,
Cytat:Zasady netykiety
- obowiązek korzystania z funkcji „Szukaj” na forach, przed założeniem nowego wątku (na omawiany już temat/problem)
Szanowny Adminie, nie o to chodzi.
Ja uważam, że do powitań powinien być jeden wątek w którym każdy nowy, dopisywał by kolejny post ze swoim powitaniem. Nie ma żadnej przeszkody, aby takie powitanie uzupełnić kilkoma słowami o sobie. Absolutnie nie ma potrzeby, aby każdy tworzył nowy, oddzielny temat, tylko po to aby napisać: "Cześć mam na imię Wojtek i jestem tu nowy". W tym celu wystarczy wyłączyć tworzenie nowych tematów w dziale "Powitania" - pozostawiając jedynie możliwość dopisywania nowych postów.
Z pozdrowieniami
usser Cactoos
Zresztą mili Państwo, po co będę się produkował - niech zabrzmią słowa regulaminu forum.
Cytat:Regulamin
W szczególności wyrażasz zgodę na to, że podczas korzystania z Forum nie będziesz wykorzystywał go do publikowania treści, które:
6. Naruszają zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje, w tym ogólnie przyjęte zasad netykiety,
Cytat:Zasady netykiety
- obowiązek korzystania z funkcji „Szukaj” na forach, przed założeniem nowego wątku (na omawiany już temat/problem)