Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE POWITANIA Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Strony (29): Wstecz 1 5 6 7 8 9 29 Dalej  
Ankieta: "Powitania"
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.

Każdy powinien otwierać oddzielny wątek.
12.50%
Votes 5
Wszystkie powitania powinny zawierać się w jednym wątku.
87.50%
Votes 35

Razem 40 głosów 100%
cactoos
Diamentowy
1,585
05-04-2013, 08:14 AM
Szkoda, że nie dodałem trzeciej opcji, ale jakoś nie mogłem już po umieszczeniu ankiety.
"Kaleczenie" ma na celu właśnie zwrócenie uwagi - widać działa.
Można nie zaglądać, ale ja wchodzę na forum przez zakładkę "nowe posty" i widzę całą listę tematów powitalnych. Pisuje też na forum liczącym kilka tysięcy użytkowników. Wyobraź sobie, że każdy zakłada nowy temat w celu przywitania się.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
05-04-2013, 08:14 AM #61

Szkoda, że nie dodałem trzeciej opcji, ale jakoś nie mogłem już po umieszczeniu ankiety.
"Kaleczenie" ma na celu właśnie zwrócenie uwagi - widać działa.
Można nie zaglądać, ale ja wchodzę na forum przez zakładkę "nowe posty" i widzę całą listę tematów powitalnych. Pisuje też na forum liczącym kilka tysięcy użytkowników. Wyobraź sobie, że każdy zakłada nowy temat w celu przywitania się.

Nordwind
Platynowy
470
05-04-2013, 09:57 AM
Hallo cactoos.Podejrzewam ze wejścia pochodzą od gości na forum - poczekajmy trochę (a może wystarczy Twoja propozycja i moderatorzy będą tez tego zdania).
Nordwind
05-04-2013, 09:57 AM #62

Hallo cactoos.Podejrzewam ze wejścia pochodzą od gości na forum - poczekajmy trochę (a może wystarczy Twoja propozycja i moderatorzy będą tez tego zdania).

szrapnel
Platynowy
301
05-04-2013, 11:25 AM
Jeśli maja zawierać tylko informacje "cześć nazywam się taki taki tam" to wnioskuje o umieszczaniu w jednym worku.

osobiście nie przeszkadza mi przeglądanie takich przywitań, traktuje je z lekkim uśmiechem bo maja sens jak poniższy przykład.

"Hey jestem Patryk i ja tez lubię kluski.
-witaj Patryk, wspieramy cie" Puść oczko

Gdyby okazało się, ze persona takowa, w zamierzeniu miała umieszczanie zdjęcia swoich prac itp zawsze będzie możliwość ponownego przesunięcia/założyć nowy już z fotkami.

pozdrowienia dla wszystkich
szrapnel
05-04-2013, 11:25 AM #63

Jeśli maja zawierać tylko informacje "cześć nazywam się taki taki tam" to wnioskuje o umieszczaniu w jednym worku.

osobiście nie przeszkadza mi przeglądanie takich przywitań, traktuje je z lekkim uśmiechem bo maja sens jak poniższy przykład.

"Hey jestem Patryk i ja tez lubię kluski.
-witaj Patryk, wspieramy cie" Puść oczko

Gdyby okazało się, ze persona takowa, w zamierzeniu miała umieszczanie zdjęcia swoich prac itp zawsze będzie możliwość ponownego przesunięcia/założyć nowy już z fotkami.

pozdrowienia dla wszystkich

admin
Administrator
621
05-05-2013, 09:30 AM
Ja osobiście też widział bym to przywitanie raczej jako coś bardziej pełnego treści.
Np. "Jestem jubilerem, tworzę od lat 15, a to moje ostatnie prace"
A że posty mało treściwe są niektóre...
Odsiewam spamerów, ale nie ingeruję w to co piszą użytkownicy.
Dział ma ułatwiać napisanie pierwszego postu na forum i zachęcać do założenia konta.

Rozumiem, że wystarczyło by wyłączenie tego działu z "Pokaż nowe posty".
Takiej opcji nie ma, pluginu takiego nie znalazłem. Pomyślę nad napisaniem takiego, ale to raczej trochę potrwa.
Alternatywnie poszukam, czy nie dało by się jakoś wyłączaczać z nowych postów tych których nie ma się ochoty czytać.
admin
05-05-2013, 09:30 AM #64

Ja osobiście też widział bym to przywitanie raczej jako coś bardziej pełnego treści.
Np. "Jestem jubilerem, tworzę od lat 15, a to moje ostatnie prace"
A że posty mało treściwe są niektóre...
Odsiewam spamerów, ale nie ingeruję w to co piszą użytkownicy.
Dział ma ułatwiać napisanie pierwszego postu na forum i zachęcać do założenia konta.

Rozumiem, że wystarczyło by wyłączenie tego działu z "Pokaż nowe posty".
Takiej opcji nie ma, pluginu takiego nie znalazłem. Pomyślę nad napisaniem takiego, ale to raczej trochę potrwa.
Alternatywnie poszukam, czy nie dało by się jakoś wyłączaczać z nowych postów tych których nie ma się ochoty czytać.

cactoos
Diamentowy
1,585
05-05-2013, 09:11 PM
Szanowny Adminie, nie o to chodzi.
Ja uważam, że do powitań powinien być jeden wątek w którym każdy nowy, dopisywał by kolejny post ze swoim powitaniem. Nie ma żadnej przeszkody, aby takie powitanie uzupełnić kilkoma słowami o sobie. Absolutnie nie ma potrzeby, aby każdy tworzył nowy, oddzielny temat, tylko po to aby napisać: "Cześć mam na imię Wojtek i jestem tu nowy". W tym celu wystarczy wyłączyć tworzenie nowych tematów w dziale "Powitania" - pozostawiając jedynie możliwość dopisywania nowych postów.
Z pozdrowieniami
usser Cactoos

Zresztą mili Państwo, po co będę się produkował - niech zabrzmią słowa regulaminu forum.

Cytat:Regulamin
W szczególności wyrażasz zgodę na to, że podczas korzystania z Forum nie będziesz wykorzystywał go do publikowania treści, które:

6. Naruszają zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje, w tym ogólnie przyjęte zasad netykiety,

Cytat:Zasady netykiety
- obowiązek korzystania z funkcji „Szukaj” na forach, przed założeniem nowego wątku (na omawiany już temat/problem)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 09:29 PM przez cactoos.

cactoos
05-05-2013, 09:11 PM #65

Szanowny Adminie, nie o to chodzi.
Ja uważam, że do powitań powinien być jeden wątek w którym każdy nowy, dopisywał by kolejny post ze swoim powitaniem. Nie ma żadnej przeszkody, aby takie powitanie uzupełnić kilkoma słowami o sobie. Absolutnie nie ma potrzeby, aby każdy tworzył nowy, oddzielny temat, tylko po to aby napisać: "Cześć mam na imię Wojtek i jestem tu nowy". W tym celu wystarczy wyłączyć tworzenie nowych tematów w dziale "Powitania" - pozostawiając jedynie możliwość dopisywania nowych postów.
Z pozdrowieniami
usser Cactoos

Zresztą mili Państwo, po co będę się produkował - niech zabrzmią słowa regulaminu forum.

Cytat:Regulamin
W szczególności wyrażasz zgodę na to, że podczas korzystania z Forum nie będziesz wykorzystywał go do publikowania treści, które:

6. Naruszają zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje, w tym ogólnie przyjęte zasad netykiety,

Cytat:Zasady netykiety
- obowiązek korzystania z funkcji „Szukaj” na forach, przed założeniem nowego wątku (na omawiany już temat/problem)

admin
Administrator
621
05-06-2013, 05:25 PM
Zacząłem łączyć wątki w jeden.
W weekend dokończę.
Wg. mnie to trochę bałagan będzie, ale Vox populi, vox Dei.
Za to znalazłem kilku spamerówUśmiech
admin
05-06-2013, 05:25 PM #66

Zacząłem łączyć wątki w jeden.
W weekend dokończę.
Wg. mnie to trochę bałagan będzie, ale Vox populi, vox Dei.
Za to znalazłem kilku spamerówUśmiech

cactoos
Diamentowy
1,585
05-06-2013, 09:04 PM
Dzięki serdeczne. Mówią, że na początku też był chaos. ;-)

cactoos
05-06-2013, 09:04 PM #67

Dzięki serdeczne. Mówią, że na początku też był chaos. ;-)

ryszard55
Miedziany
2
05-11-2013, 03:54 PM
Witam wszystkich mam na imię Ryszard jubilerstwem amatorsko zajmuję się ponad trzydzieści lat z przerwami,teraz wróciła werwa twórcza i dysponuję czasem.A w grupie zapaleńców można się lepiej realizować i coś się nauczyć.
ryszard55
05-11-2013, 03:54 PM #68

Witam wszystkich mam na imię Ryszard jubilerstwem amatorsko zajmuję się ponad trzydzieści lat z przerwami,teraz wróciła werwa twórcza i dysponuję czasem.A w grupie zapaleńców można się lepiej realizować i coś się nauczyć.

piellko
Unregistered

05-15-2013, 07:55 AM
Witam serdecznie wszystkim forumowiczów. Mam nadzieję że poczuję się na forum jak w domu Uśmiech
piellko
05-15-2013, 07:55 AM #69

Witam serdecznie wszystkim forumowiczów. Mam nadzieję że poczuję się na forum jak w domu Uśmiech

Renata60
Miedziany
5
06-12-2013, 06:36 PM
Nazywam się Renata. Miło mi dołączyć do społeczności tego forum.
Renata60
06-12-2013, 06:36 PM #70

Nazywam się Renata. Miło mi dołączyć do społeczności tego forum.

Strony (29): Wstecz 1 5 6 7 8 9 29 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości