Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO gdyby ktoś chciał sam polerować bursztyn t prosze bardzo :)

gdyby ktoś chciał sam polerować bursztyn t prosze bardzo :)

gdyby ktoś chciał sam polerować bursztyn t prosze bardzo :)

Strony (2): Wstecz 1 2
vax13
Unregistered

12-08-2014, 10:22 AM
Witam, mam pytanie ponieważ jestem w tym całkowicie nowy, mam polerkę bębnową, 2 bębny (do polerki na "mokro" i "sucho" nie mam pojęcia o co chodzi...) i chciał bym się dowiedzieć czego dokładnie i jak użyć żeby wypolerować bursztyny wielkości 1g - 3g?
vax13
12-08-2014, 10:22 AM #11

Witam, mam pytanie ponieważ jestem w tym całkowicie nowy, mam polerkę bębnową, 2 bębny (do polerki na "mokro" i "sucho" nie mam pojęcia o co chodzi...) i chciał bym się dowiedzieć czego dokładnie i jak użyć żeby wypolerować bursztyny wielkości 1g - 3g?

Leszek
Diamentowy
1,617
10-23-2015, 05:47 PM
(10-18-2011, 11:39 PM)siojo Nie trzeba biegać i szukać szlifierni Uśmiech
znaleziony na plaży kupiony na allegro cały matowy a co w środku ?
Wszystko jest proste i łatwe.
1.papier 800 na obrotach delikatnie zbieramy wierzchnią warstwę.
2. polerka na wolnych obrotach mokra bawełna i stara biała pasta do zębów Uśmiech

szmata ( bawełna ) musi być cały czas mokra nakładamy pastę do zębów i polerujemy.
jeżeli będziecie to robić z wyczuciem i na mokro sami będziecie zaskoczeni efektem Uśmiech

Pozdrawiam

Super patent !!!  wypróbowałem dzisiaj do emalii i zadziałał .

(10-19-2011, 07:34 PM)siojo Proszę bardzo Uśmiech

W tym zawodzie jest wiele tajników tak jak w magii Uśmiech
W razie jakichś problemów chętnie pomogę w ich rozwiązaniu.

Dziękuję za odkrycie tych tajników Rozmarzony
Leszek
10-23-2015, 05:47 PM #12

(10-18-2011, 11:39 PM)siojo Nie trzeba biegać i szukać szlifierni Uśmiech
znaleziony na plaży kupiony na allegro cały matowy a co w środku ?
Wszystko jest proste i łatwe.
1.papier 800 na obrotach delikatnie zbieramy wierzchnią warstwę.
2. polerka na wolnych obrotach mokra bawełna i stara biała pasta do zębów Uśmiech

szmata ( bawełna ) musi być cały czas mokra nakładamy pastę do zębów i polerujemy.
jeżeli będziecie to robić z wyczuciem i na mokro sami będziecie zaskoczeni efektem Uśmiech

Pozdrawiam

Super patent !!!  wypróbowałem dzisiaj do emalii i zadziałał .

(10-19-2011, 07:34 PM)siojo Proszę bardzo Uśmiech

W tym zawodzie jest wiele tajników tak jak w magii Uśmiech
W razie jakichś problemów chętnie pomogę w ich rozwiązaniu.

Dziękuję za odkrycie tych tajników Rozmarzony

Denis
Miedziany
1
02-12-2017, 09:34 PM
Witam serdecznie.

Zakupilem polerke wibracyjna firmy AVALON do bursztynu. 
Zakupilem rowniez wszystkie niezbedne dodatki do tego, a mianowicie: wklady carne+pumex, wklady granatowe+pumex, kulki szklane, klocki drewniane+pasta polerska; czyli mam cztery etapy. Pierwsze dwa ida chyba dobrze, ale kolejne dwa nie koniecznie. Kulki szklane mieszam z pasta do zebow lub z mleczkiem do czyszczenia; klocki drewniany zamoczylem w pascie polerskie tak zeby sie tej pasty nasaczyly i dalem temu wyschnac. Bardzo prosze o pomoc! Ile czasu musze trzymac z tymi kulkami a ile z klockami? Czy dobrze wszystko robie? 
Dziekuje bardzo za pomoc!!!
Denis
02-12-2017, 09:34 PM #13

Witam serdecznie.

Zakupilem rowniez wszystkie niezbedne dodatki do tego, a mianowicie: wklady carne+pumex, wklady granatowe+pumex, kulki szklane, klocki drewniane+pasta polerska; czyli mam cztery etapy. Pierwsze dwa ida chyba dobrze, ale kolejne dwa nie koniecznie. Kulki szklane mieszam z pasta do zebow lub z mleczkiem do czyszczenia; klocki drewniany zamoczylem w pascie polerskie tak zeby sie tej pasty nasaczyly i dalem temu wyschnac. Bardzo prosze o pomoc! Ile czasu musze trzymac z tymi kulkami a ile z klockami? Czy dobrze wszystko robie? 

olaf
Złoty
122
02-12-2017, 10:05 PM
(02-12-2017, 09:34 PM)Denis Witam serdecznie.

a ten kto ci sprzedawał polerkę to nie powiedział ci jak to się robi ?
widać nie skoro pytasz, no szkoda bo teraz będziesz zmuszony robić to na zasadzie prób i błędu.
No chyba, że jest to polerka nowa z Avalonu to oni mają opracowaną technologię i powinni ci ją udostępnić.
olaf
02-12-2017, 10:05 PM #14

(02-12-2017, 09:34 PM)Denis Witam serdecznie.

a ten kto ci sprzedawał polerkę to nie powiedział ci jak to się robi ?
widać nie skoro pytasz, no szkoda bo teraz będziesz zmuszony robić to na zasadzie prób i błędu.
No chyba, że jest to polerka nowa z Avalonu to oni mają opracowaną technologię i powinni ci ją udostępnić.

Strony (2): Wstecz 1 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości