Pytanie o łańcuch
Pytanie o łańcuch
żałuję tylko, że jeszcze nie mam tej bębnowej polerki z wsadem. Mógłbym to ładnie wykończyć.
No zabawy było sporo, ale dużo się przy takim lutowaniu nauczyłem i z lutowaniem innych rzeczy już nie mam żadnych problemów i już taki jestem, że lubię żeby wszystko było zrobione porządnie
żałuję tylko, że jeszcze nie mam tej bębnowej polerki z wsadem. Mógłbym to ładnie wykończyć.

Tez robilem lancuchy bizantyjskie i lutowalem wszystkie ogniwa. Małe, duze, cienki grube - bez roznicy. Moim zdaniem musi byc polutowane bo inaczej sie sypią - co ludzie robią z tą biżuterią to chyba wole nie wiedzieć 
W dodatku polutowane wygladają estetycznie, nie haczą o nic itd itp. Jak juz cos robic to dobrze.
Nie pamietam bo dawno ich juz nie robilem. ale chyba najpierw sobie robilem czesc zamknietych ogniw i pozniej robiles kawalek i dokladales 2otwarte z 2 zamkneitymi i pozniej odwracales 2 ostatnie dodajad 2 otwarte ktore lutowales. i znowu ten sam schemat. Jakos tak to szlo- wcale nie wychodzile szybciej tylko szybciej sie skladalo - czas na wykonanie calosci dokladnei taki sam.
% nie pije wiec dziekuje 
znalezione na youtube

Kirss mistrzuniu - Ty to jak cos znajdziesz to zawsze cud 
Skladanie standardowo, tylko czy mi sie wydaje czy on pozniej polutowal go na takie segmenty? Tylko po co? Zeby sie lepiej na kwadrat walcowało?
Z tym kwadratem to ja kombinowalem i wlasnie srednio wychodzilo... myslalem o przeciagadle ale chyba walcowanie lepsze 
Dla mnie każdy łańcuch to zmora. Śni mi się po nocach 
Sorry tam jest 50 minut filmu, ja widziałem tylko chwile jak coś nie tak to przepraszam
Dla mnie każdy łańcuch to zmora. Śni mi się po nocach
jak mam robić. Widziałem wątek o łańcuchach, a film trafiłem przypadkiem 
@mnap89 co do przeciągadeł to najlepiej prostować łańcuch na drewnianej desce z otworami. Ładnie modeluje i nie niszczy powierzchni 
całkiem spoko film, tylko u mnie ogniwka są 3x mniejsze i nie wiem czy da rade jego sposobem to ładnie polutować
( tak wiem, jestem masochistą z tymi ogniwkami ).