zakup mikroskopu
zakup mikroskopu
(07-13-2015, 06:55 PM)rubicon -koniofix,ja bym Ci polecał mbs 10,taki posiadam,można używany w bardzo dobrym stanie kupić za 1500 zł,jest facio w polsce który sprowadza i sprzedaje jak chcesz to dam namiar.
(07-13-2015, 06:55 PM)rubicon -koniofix,ja bym Ci polecał mbs 10,taki posiadam,można używany w bardzo dobrym stanie kupić za 1500 zł,jest facio w polsce który sprowadza i sprzedaje jak chcesz to dam namiar.
(07-13-2015, 11:57 AM)mnap89 a ja mam pytane sa mikroskopy takie hmm.. z jednym okularem duzym? Bo ja np mam problemy z widzeniem stereoskopowym i generalnie bez sensu dla mnie taki stereoskopowy mikroskop. No i mozna by przy takim pracowac w okularach.
(07-13-2015, 11:57 AM)mnap89 a ja mam pytane sa mikroskopy takie hmm.. z jednym okularem duzym? Bo ja np mam problemy z widzeniem stereoskopowym i generalnie bez sensu dla mnie taki stereoskopowy mikroskop. No i mozna by przy takim pracowac w okularach.
A to różnie bywa, i z różnych przyczyn po prostu potrzebna analiza-korekta, nie jednym pomagałem dostosować mi-op do cudzej głowy/parę oczy (odległość między ?soczewkami, i dostrojenie lewego okulara).
Mi momentalnie pęka poddasze kiedy zakładam okulary stereoskopowe, z mikroskopem wszystko Ok, ale skutek uboczny też jest, w pracy bez niego nic nie widzę (być może że mięśni soczewki leniuchują po 45-ce)
Ceny, a co zrobić ... jak pilnik za 30 euro to czemu mikroskop nie może kosztować tysiączka.
Ja mam to samo. 2 godziny i już nie mogę więcej pracować z mikroskopem. Do tego mam drętwienie karku. Zmieniałem pozycje, mikroskopów miałem z 10 rodzai i zawsze te same objawy.
Kriss pisał że on cały dzień potrafi pracować, może coś wie więcej 
(07-14-2015, 07:03 AM)orafo Pampalini a nie chcesz sam zrobić z bazy powiekszalnika, tam tylko metalowy cylinder przymocować 19,95x100-180mm wideo
(07-14-2015, 07:03 AM)orafo Pampalini a nie chcesz sam zrobić z bazy powiekszalnika, tam tylko metalowy cylinder przymocować 19,95x100-180mm wideo