jak wyjac ten kamien?
jak wyjac ten kamien?
(01-23-2015, 10:34 PM)Moonlight ale jest straszny problem... kriss wykrakałes ;/ lekko mi się uszczerbił,

(01-24-2015, 08:16 AM)kriss Moonligt bez stresu. Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale zanim nauczyłem się oprawiać opale kilka z nich rozbiłem, abo uszkodziłem.

(01-23-2015, 10:34 PM)Moonlight ale jest straszny problem... kriss wykrakałes ;/ lekko mi się uszczerbił,

(01-24-2015, 08:16 AM)kriss Moonligt bez stresu. Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale zanim nauczyłem się oprawiać opale kilka z nich rozbiłem, abo uszkodziłem.

Ja tez doginam narzedziem metalowym. Matko.. mialam jej to wczoraj wyslac. Sama sobie wybrala kamien. Tez mi się wydaje ze teraz jest trochę za wysoko. To jak zalac ta lukę czymś?
(01-24-2015, 11:19 AM)Moonlight Ja tez doginam narzedziem metalowym. Matko.. mialam jej to wczoraj wyslac. Sama sobie wybrala kamien. Tez mi się wydaje ze teraz jest trochę za wysoko. To jak zalac ta lukę czymś?
(01-24-2015, 11:19 AM)Moonlight Ja tez doginam narzedziem metalowym. Matko.. mialam jej to wczoraj wyslac. Sama sobie wybrala kamien. Tez mi się wydaje ze teraz jest trochę za wysoko. To jak zalac ta lukę czymś?
(01-24-2015, 04:36 PM)Erddill(01-24-2015, 11:19 AM)Moonlight Ja tez doginam narzedziem metalowym. Matko.. mialam jej to wczoraj wyslac. Sama sobie wybrala kamien. Tez mi się wydaje ze teraz jest trochę za wysoko. To jak zalac ta lukę czymś?
Jak "chalupniczo" wypelnisz ubytek bedzie widac ....w moich oczach (jako klienta ) Stracila bys na wiarygodnosci . Zaproponuj inny kamien , z pozniejsza dostawa (i moze gratisem lub upustem ) lub inny wzor do tego kamienia ... mozesz ten pierscionek przerobic na inny wzor i zaslonic ubytek ozdoba .... ot taka moja uwaga . Zrobisz jak Sama chcesz .
(01-24-2015, 04:36 PM)Erddill(01-24-2015, 11:19 AM)Moonlight Ja tez doginam narzedziem metalowym. Matko.. mialam jej to wczoraj wyslac. Sama sobie wybrala kamien. Tez mi się wydaje ze teraz jest trochę za wysoko. To jak zalac ta lukę czymś?
Jak "chalupniczo" wypelnisz ubytek bedzie widac ....w moich oczach (jako klienta ) Stracila bys na wiarygodnosci . Zaproponuj inny kamien , z pozniejsza dostawa (i moze gratisem lub upustem ) lub inny wzor do tego kamienia ... mozesz ten pierscionek przerobic na inny wzor i zaslonic ubytek ozdoba .... ot taka moja uwaga . Zrobisz jak Sama chcesz .
..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
Zawsze Mozesz "wytlumaczyc" ,ze TEN kamien "zle" wyglada w tej oprawie
..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
(01-24-2015, 11:30 PM)Erddill Zawsze Mozesz "wytlumaczyc" ,ze TEN kamien "zle" wyglada w tej oprawie..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
A możesz mi zasugerować jaki ozdobnik być dodał jeśli ubicie jest zaraz z brzego?(01-24-2015, 11:30 PM)Erddill Zawsze Mozesz "wytlumaczyc" ,ze TEN kamien "zle" wyglada w tej oprawie..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
A możesz mi zasugerować jaki ozdobnik być dodał jeśli ubicie jest zaraz z brzego?
Nie chcę Erddill'owi wchodzić w temat, bo uważam, że dobrze radzi. Chowanie głowy w piasek niczego nie rozwiązuje. Widząc Twoją pierwsza oprawę zamarłem z wrażenia, że nie rozbiłaś opala podczas tak głębokiego oprawiania. Rozumiem, że będziesz musiała go wyciągnąć po raz kolejny. Już zwróciłem uwagę, że nie można go oprawiać na wcisk i musi równo leżeć na podkładce. Nie może się kołysać. Gdybyś potrafiła można by przeszlfować taflę bardziej na półokrągło tuszując uszczerbek. W innym wypadku każdy ozdobny element, który przykryje uszkodzony fragment będzie na miejscu. Uwzględnij w projekcie, że musisz mieć dostęp do oprawy i po oprawieniu dogniesz tylko ten ozdobny element kładąc go na kamieniu.
(01-25-2015, 03:21 PM)Moonlight(01-24-2015, 11:30 PM)Erddill Zawsze Mozesz "wytlumaczyc" ,ze TEN kamien "zle" wyglada w tej oprawie..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
Lepiej to brzmiA możesz mi zasugerować jaki ozdobnik być dodał jeśli ubicie jest zaraz z brzego?
Hmm.. chyba, ze po prostu zrobie go najpiękniej jak moge z tym zasłaniającym ozdobnikiem, dołoże jakis mały gratisik i kobieta tak sie zauroczy tym, ze nawet nie zwróci uwagi, ze jest inaczej :F
(01-25-2015, 03:21 PM)Moonlight(01-24-2015, 11:30 PM)Erddill Zawsze Mozesz "wytlumaczyc" ,ze TEN kamien "zle" wyglada w tej oprawie..ja wiem, bo optycznie jest nie rowny ,czy cokolwiek innego ,a ..wyszlo to dopiero po zrobieniu pierscionka i poniewaz zalezy Ci na najlepszym wygladzie ..... Proponujesz inne warianty .
Lepiej to brzmiA możesz mi zasugerować jaki ozdobnik być dodał jeśli ubicie jest zaraz z brzego?
Hmm.. chyba, ze po prostu zrobie go najpiękniej jak moge z tym zasłaniającym ozdobnikiem, dołoże jakis mały gratisik i kobieta tak sie zauroczy tym, ze nawet nie zwróci uwagi, ze jest inaczej :F
Wiecie co to jak jutro bedzie światło to wezme lustrzanke i zrobie moze bedzie widac. W sumie moim kobiecym okiem nie podoba mi sie ten pierscionek jest taki nijaki smutny i pomijajac juz fakt uszczerbienia cos bym dodala.