Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE POWITANIA Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Strony (29): Wstecz 1 … 16 17 18 19 20 … 29 Dalej  
Ankieta: "Powitania"
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.

Każdy powinien otwierać oddzielny wątek.
12.50%
Votes 5
Wszystkie powitania powinny zawierać się w jednym wątku.
87.50%
Votes 35

Razem 40 głosów 100%
olax
Platynowy
592
01-25-2014, 04:28 PM
Witam wszystkichUśmiech
Mam na imię Ola.
Zajmuję się biżuterią od prawie 20 lat.
Jednak jestem praktycznie samoukiem. Okres mojego "uczenia" trwał 2 tygodnie i obejmował topienie, walcowanie, robienie kasetek do bursztynu i ewentualnie listków.
Brakuje mi bardzo wiedzy na prawie każdy temat związany z jubilerstwem.
Może w końcu uzupełnię swoje braki, bo na razie wszystko co robię, to praca "na wyczucie".
Muszę przyznać, że zainspirował mnie wątek z robieniem świeczki wg. instrukcji.
Mam nadzieję zobaczyć więcej takich.
Poszperam jeszcze na forum i zacznę Was męczyć pytaniami na każdy tematZąbki
olax
01-25-2014, 04:28 PM #171

Witam wszystkichUśmiech
Mam na imię Ola.
Zajmuję się biżuterią od prawie 20 lat.
Jednak jestem praktycznie samoukiem. Okres mojego "uczenia" trwał 2 tygodnie i obejmował topienie, walcowanie, robienie kasetek do bursztynu i ewentualnie listków.
Brakuje mi bardzo wiedzy na prawie każdy temat związany z jubilerstwem.
Może w końcu uzupełnię swoje braki, bo na razie wszystko co robię, to praca "na wyczucie".
Muszę przyznać, że zainspirował mnie wątek z robieniem świeczki wg. instrukcji.
Mam nadzieję zobaczyć więcej takich.
Poszperam jeszcze na forum i zacznę Was męczyć pytaniami na każdy tematZąbki

Chris
Złoty
59
01-28-2014, 10:49 PM
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów nazywam się Krzysztof. Jestem zainteresowany wymianą doświadczeń oraz dzieleniem się własnymi spostrzeżeniami.
Chris
01-28-2014, 10:49 PM #172

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów nazywam się Krzysztof. Jestem zainteresowany wymianą doświadczeń oraz dzieleniem się własnymi spostrzeżeniami.

szafir
Platynowy
605
01-28-2014, 11:16 PM
Witaj Chris! Trochę tu ostatnio pusto ale jest tu kilku, z którymi doświadczeniami będziesz mógł się dzielić ja oczywiście też.
szafir
01-28-2014, 11:16 PM #173

Witaj Chris! Trochę tu ostatnio pusto ale jest tu kilku, z którymi doświadczeniami będziesz mógł się dzielić ja oczywiście też.

Jubiler1960
Srebrny
22
01-29-2014, 10:16 AM
Witam wszystkich serdecznie!

Jestem złotnikiem od blisko 30 lat. Prowadzę dwa sklepy oraz zakład złotniczy. Serdecznie zapraszam. Adres naszej strony dostępny w sygnaturce.

Złota biżuteria - Pruszków! Zapraszamy! Naprawa, grawerowanie, obrączki ślubne
Jubiler1960
01-29-2014, 10:16 AM #174

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem złotnikiem od blisko 30 lat. Prowadzę dwa sklepy oraz zakład złotniczy. Serdecznie zapraszam. Adres naszej strony dostępny w sygnaturce.

Złota biżuteria - Pruszków! Zapraszamy! Naprawa, grawerowanie, obrączki ślubne

athanos
Miedziany
6
01-29-2014, 04:54 PM
Witam wszystkich

Jestem początkującym w zakresie zabawy z metalami kolorowymi. Mam nadzieję znaleźć tu wiele przydatnych informacji i wiedzy oraz mam nadzieję pomocy bardzej doświadczonych kolegów i koleżanek.
athanos
01-29-2014, 04:54 PM #175

Witam wszystkich

Jestem początkującym w zakresie zabawy z metalami kolorowymi. Mam nadzieję znaleźć tu wiele przydatnych informacji i wiedzy oraz mam nadzieję pomocy bardzej doświadczonych kolegów i koleżanek.

sonyeric
Miedziany
1
02-03-2014, 09:27 PM
Witam wszystkich uzytkowników tego bardzo ciekawego forum.
Jestem na etapie zgłębiania wiadomości z tematu obróbki srebra i alpaki.Chciałbym kiedyś zrobić sobie kilka rurek do picia yerba mate -bombilli.
sonyeric
02-03-2014, 09:27 PM #176

Witam wszystkich uzytkowników tego bardzo ciekawego forum.
Jestem na etapie zgłębiania wiadomości z tematu obróbki srebra i alpaki.Chciałbym kiedyś zrobić sobie kilka rurek do picia yerba mate -bombilli.

Moonlight
Złoty
130
02-05-2014, 07:12 PM
Cześć, jestem Majka. Z zawodu jestem plastykiem. Srebrem zajmuję się juz kilka lat. Wszystkiego nauczyłam się od starszego kolegi po fachu oraz metodą prób i błędów.
Mam nadzieję, ze dzięki temu forum wzbogacę swoją wiedzę oraz wymienię się spostrzeżeniami z innymi iużytkownikami.

"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć." N. Hill
Moonlight
02-05-2014, 07:12 PM #177

Cześć, jestem Majka. Z zawodu jestem plastykiem. Srebrem zajmuję się juz kilka lat. Wszystkiego nauczyłam się od starszego kolegi po fachu oraz metodą prób i błędów.
Mam nadzieję, ze dzięki temu forum wzbogacę swoją wiedzę oraz wymienię się spostrzeżeniami z innymi iużytkownikami.

"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć." N. Hill

piotrorl
Unregistered

02-06-2014, 05:54 PM
Cześć, jestem Piotrek. Swego czasu dużo rzeźbiłem w drewnie, teraz chciałbym pójść trochę w jubilerstwo i podłubać w złocie, srebrze.
piotrorl
02-06-2014, 05:54 PM #178

Cześć, jestem Piotrek. Swego czasu dużo rzeźbiłem w drewnie, teraz chciałbym pójść trochę w jubilerstwo i podłubać w złocie, srebrze.

Bizon
Srebrny
36
02-11-2014, 11:32 PM
Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.
Bizon
02-11-2014, 11:32 PM #179

Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.

RafeM
Unregistered

02-12-2014, 05:41 PM
(02-11-2014, 11:32 PM)Bizon Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.

Witaj Bizon, im więcej takich co umieją więcej jak ja ,tym lepiejUśmiech
RafeM
02-12-2014, 05:41 PM #180

(02-11-2014, 11:32 PM)Bizon Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.

Witaj Bizon, im więcej takich co umieją więcej jak ja ,tym lepiejUśmiech

Strony (29): Wstecz 1 … 16 17 18 19 20 … 29 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości