Wiosenny Konkurs
Wiosenny Konkurs
to by by ciekawy precedens ...niewazne na kogo sie zaglosuje to jednoczesnie wygra i przegra kfadrat , zajmujac wszystkie trzy miejsca .
od siebie dodam ..ze jeszcze uno momento i sie zglosze na ubita ,konkursowa ziemie 

Slowo sie rzeklo .... kobyla u plota 
Po "latach" morderczej pracy udalo mi sie zrealizowac moja prace "inspirowana" ,ktora osmielam sie pokazac i wystawic w konkursowe szranki .
Najpierw pare slow o inspiracji .
Inspiracja pochodzi z okresu w sztuce zwanego " Art Nouveau " badz swojsko Secesja .
Zawezajac z lekka ... inspiracja moja zwiazana jest z pewnym panem , nierozerwalnie zwiazanym z tym okresem , a konkretnie z jego dzielem . Alfons Mucha , bo o nim pisalem mial bardzo rozpoznawalny styl (do powidzenia u wujka google ) Mnie zainspirowal cykl Cztery pory roku .
[attachment=2791]
W moim wykonaniu wyglada to tak :
[attachment=2792]
[attachment=2793]
[attachment=2794]
[attachment=2795]
[attachment=2796]
Jest to zestaw czterech wisiorow , zamkniety w ramie i bedacy jednoczesnie "obrazem" ...elementem dekoracyjnym . Wisiory sa cztery z oczywistego powodu .... mimo to, przedstawiam to jako jeden eksponat , gdyz jest to nierozelwalna calosc i tak bedzie proponowana ewentualnym nabywcom .
Milego ogladania .... jestem ciekaw Waszych opinii
ps.
mam nadzieje ,ze kfadrat nie czuje sie juz osamotnony