Witam Wszystkich
Witam Wszystkich
(11-01-2013, 07:10 PM)cactoos Pewnie znowu dostanę zjebki za brak hurraoptymizmu, ale moim zdaniem można z tego żyć o ile da się to sprzedać. W UK daje się?
Pytam, ponieważ nasze wytwory są ostatnia z rzeczy potrzebnych człowiekowi do życia. Tak więc opłacalność naszego zawodu,
jest wprost proporcjonalna do poziomu zasobności społeczeństwa. Koraliki - może, ale im droższy materiał tym trudniej o klienta.
Niemniej kto zabroni próbować. Ja akurat wybieram drogę odwrotną, czyli emigrację.
(11-01-2013, 07:10 PM)cactoos Pewnie znowu dostanę zjebki za brak hurraoptymizmu, ale moim zdaniem można z tego żyć o ile da się to sprzedać. W UK daje się?
Pytam, ponieważ nasze wytwory są ostatnia z rzeczy potrzebnych człowiekowi do życia. Tak więc opłacalność naszego zawodu,
jest wprost proporcjonalna do poziomu zasobności społeczeństwa. Koraliki - może, ale im droższy materiał tym trudniej o klienta.
Niemniej kto zabroni próbować. Ja akurat wybieram drogę odwrotną, czyli emigrację.
Tak jest! Bogaci kupują to co jest modne, czyli prestiżowe. Żeby było modne, musi być wypromowane - najlepiej jak nosi to jakaś celebrytka i opiszą to na Pudelku.
Niestety promocja kosztuje krocie a więc stać na nią wypasione firmy jak Apart i Yes, które stają się jeszcze bardziej spasione. Niestety Polska to nie Rosja i populacja
milionerów jest u nas nieliczna. Do tego jeszcze postępujący zanik wrażliwości na sztukę i jakiegokolwiek poczucia estetyki dotykający społeczeństwo jak rak. IKEA.
Co by tu napisać, żeby optymistów zadowolić...O! artystów mamy ciągle zdolnych.
Artystów mamy bardzo zdolnych, a po takich forach jak to widzę, że nawet samouki mają świetny gust i ambicje. Czytałam dziś artykuł o zlotniku, który przyjechał do Londynu i rozkręcił tu biznes przynoszący krocie. W Polsce jego firma zbankrutowała...

Witam serdecznie, Marta