stary sygnet prośba o pomoc
stary sygnet prośba o pomoc
Witam, mam problem, dostałem ostatnio w spadku złoty sygnet (złoto 583) + rubin.
Sygnet jest duży i ciężki (20,3 grama), pochodzi prawdopodobnie z ok 1930-50roku.
Moje pytanie jest następujące, jako że nigdy nie będę go nosił to chciałbym sprzedać... tylko nie wiem gdzie.. na złom się bardzo nie opłaca, zbyt ładny jest ma kwiaty wygrawerowane po bokach i naprawdę ładny ten rubin :/
Z góry dzięki za odpowiedź

Wrzuć fotki koniecznie
Jeśli zależy Ci na cenie, to wystaw gdzieś w komisie. W najbliższym dużym mieście na pewno są takie które mają piękne i drogie przedmioty, w tym biżuterię. U mnie we Wrocławiu był taki w rynku. Naprawdę mieli duży wybór biżuterii, a ceny tylko dla Niemców
Ale oczywiście możesz próbować też pchnąć na allegro, może Ci się uda.
Wrtpwrtp- dlaczego nie bedziesz go nosił- zapewne dlatego że Ci sie nie podoba nie ukrywajmy społeczeństwo w tym przypadku oceni to zapewne podobnie. Jak sądze czerwone złoto, do tego ten rubin na 99% syntetyczny a więc biżuteria która dość dawno temu wyszła z mody. Ty go nie chcesz i o chętnego pewnie nie będzie łatwo pozostaje aukcja lub złom no może komis o czym wspominał Emmix ale sprzedanie go tam będzie graniczyło z cudem