bransoletka-fake vs. oryginal
bransoletka-fake vs. oryginal
a co do bransoletki to oczywiscie wiem ze jest skrecana ^^ nie wiem tylko czy ja sama potrzebuje koniecznie skrecanej,interesuje mnie tylko zewnetrzny design,tak ogladam w internecie to na zdjeciach brąz od mosiadzu w bransletach niewiele sie rozni..hmmm no i wiki podaje ze mosiadz jest wytrzymalszy od brazu. Sama nie wiem... ; d wierze na slowo-niech jest brąz
Wszyscy mowia brąz to wypada mi chyba zaufac tym co sie znaja na rzeczy
a co do bransoletki to oczywiscie wiem ze jest skrecana ^^ nie wiem tylko czy ja sama potrzebuje koniecznie skrecanej,interesuje mnie tylko zewnetrzny design,tak ogladam w internecie to na zdjeciach brąz od mosiadzu w bransletach niewiele sie rozni..hmmm no i wiki podaje ze mosiadz jest wytrzymalszy od brazu. Sama nie wiem... ; d wierze na slowo-niech jest brąz 
Z tego co ja wiem to mosiadz wystepuje w 16 odcieniach, od jasnozoltego do prawie czerwonego, wszystko zalezy od ilosci cynku w stopie. Poducenci podaja to jakos numerycznie w katalogach. W rekach mialem do tej pory ze siedem odcieni roznych, i te kowalne i te do ogrobki skrawaniem. Brazu bym nie polecal z uwagi na higroskopijnosc, raczej spiz lub stopy japonskie typu shibuishi, jesli mosiadz jest za malo szlachetny.
A może spróbuj z jakąś inną, tańszą bransoletką, ale z wykorzystaniem jakiegoś kryształu np. Swarovskiego? Widziałam takie rzeczy w sklepie online: https://www.bizuteriapiotrowski.pl/bransoletki-srebrne. Dużo bransoletek - różnych, różnistych w tym bransoletki srebrne lub poproś jakiegoś z forumowiczów, na pewno wykonają coś równie pięknego jak Twoja wymarzona bransoletka