Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Gdzie to kupie ?

Gdzie to kupie ?

Gdzie to kupie ?

Strony (3): Wstecz 1 2 3 Dalej
mnap89
Diamentowy
961
09-03-2016, 03:40 PM
Wszyscy powtarzaja to co ja powiedzialem Język
Kolorowy, ta gietarka stacjonarna nie jest na pol stolu. Spokojnie mozna ja w imadlo zamontowac. Aczkolwiek szczypce faktycznie poreczniejsze.
mnap89
09-03-2016, 03:40 PM #11

Wszyscy powtarzaja to co ja powiedzialem Język
Kolorowy, ta gietarka stacjonarna nie jest na pol stolu. Spokojnie mozna ja w imadlo zamontowac. Aczkolwiek szczypce faktycznie poreczniejsze.

szrapnel
Platynowy
302
09-09-2016, 06:23 PM
muszę zrobić zapas brzeszczotów włosowych.... czy ktoś podzieli się namiarem na taniego dostawce?
aliexpress?

ps. nie chce zakładać nowego wątku....
szrapnel
09-09-2016, 06:23 PM #12

muszę zrobić zapas brzeszczotów włosowych.... czy ktoś podzieli się namiarem na taniego dostawce?
aliexpress?

ps. nie chce zakładać nowego wątku....

kriss
Diamentowy
2,208
09-09-2016, 07:49 PM
Tanie ??? Rozumiem że wolisz złamać trzy tanie, lub bawić się doszlifowywaniem tego co
udało Ci się wyciąć tanim brzeszczotem Uśmiech Szkoda czasu. Kupuje od jakiegoś czasu u Kociuby
w Krakowie brzeszczoty Platinium. Są droższe, ale Antilopy czy Glardon nie umywają się do nich.
Są ostre, tną tam gdzie chcesz. Jedyna wada, że są dość kruche.

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
kriss
09-09-2016, 07:49 PM #13

Tanie ??? Rozumiem że wolisz złamać trzy tanie, lub bawić się doszlifowywaniem tego co
udało Ci się wyciąć tanim brzeszczotem Uśmiech Szkoda czasu. Kupuje od jakiegoś czasu u Kociuby
w Krakowie brzeszczoty Platinium. Są droższe, ale Antilopy czy Glardon nie umywają się do nich.

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/

szrapnel
Platynowy
302
09-09-2016, 09:57 PM
(09-09-2016, 07:49 PM)kriss Tanie ??? Rozumiem że wolisz złamać trzy tanie, lub bawić się doszlifowywaniem tego co

7-11pln za tuzin? to normalna cena?
Zużycie w średniej arytmetycznej wskazuje jednak na ilość... czasem tnę i tnę jednym, a czasem w 5 minut złamie kilka sztuk na pierdole
chce kupić pare paczuszek na zapas
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2016, 10:05 PM przez szrapnel. Powód edycji: "powinno byc 12 szt, tuzin."
szrapnel
09-09-2016, 09:57 PM #14

(09-09-2016, 07:49 PM)kriss Tanie ??? Rozumiem że wolisz złamać trzy tanie, lub bawić się doszlifowywaniem tego co

7-11pln za tuzin? to normalna cena?
Zużycie w średniej arytmetycznej wskazuje jednak na ilość... czasem tnę i tnę jednym, a czasem w 5 minut złamie kilka sztuk na pierdole
chce kupić pare paczuszek na zapas

mnap89
Diamentowy
961
09-09-2016, 10:01 PM
Chyba za tuzin a nie kope.
Z pilkami to raczej jest loteria. Czasami trafia sie dobre i tna i tna, a czasem tak jak mowisz pekaja na byle glupocie po prare razy. Smieszne, ze jedne dobrze skrecaja a innego sie blokuja. A wszystko z jednej wiązki.
mnap89
09-09-2016, 10:01 PM #15

Chyba za tuzin a nie kope.
Z pilkami to raczej jest loteria. Czasami trafia sie dobre i tna i tna, a czasem tak jak mowisz pekaja na byle glupocie po prare razy. Smieszne, ze jedne dobrze skrecaja a innego sie blokuja. A wszystko z jednej wiązki.

szrapnel
Platynowy
302
09-09-2016, 10:13 PM
(09-09-2016, 10:01 PM)mnap89 Chyba za tuzin a nie kope.

poprawiłem, dzięki.

Używam antilop i cięły, ostatnio trafiłem na jedną paczkę która się straszeni łamała i parę sztuk co się ślizgały zamiast ciąć....
ale nie da się taniej?
szrapnel
09-09-2016, 10:13 PM #16

(09-09-2016, 10:01 PM)mnap89 Chyba za tuzin a nie kope.

poprawiłem, dzięki.

Używam antilop i cięły, ostatnio trafiłem na jedną paczkę która się straszeni łamała i parę sztuk co się ślizgały zamiast ciąć....
ale nie da się taniej?

kriss
Diamentowy
2,208
09-10-2016, 06:46 AM
Piłki o których pisałem to dokładnie Pike Platinium. Warto spróbować. Są powtarzalne, nie kleszczą się, są bardzo ostre.
Tniesz tam gdzie chcesz, a nie tam gdzie piłka idzie. Ile razy człowiek rzucał błotem, bo chciał prosto a piłka cięła sobie
po skosie. Bierzesz kolejną a ta tnie w inną stronę i tak w kółko Smutny W Antilopach chyba są podróby, bo kiedyś też miałem
taki problem.

kriss
09-10-2016, 06:46 AM #17

Piłki o których pisałem to dokładnie Pike Platinium. Warto spróbować. Są powtarzalne, nie kleszczą się, są bardzo ostre.
Tniesz tam gdzie chcesz, a nie tam gdzie piłka idzie. Ile razy człowiek rzucał błotem, bo chciał prosto a piłka cięła sobie
po skosie. Bierzesz kolejną a ta tnie w inną stronę i tak w kółko Smutny W Antilopach chyba są podróby, bo kiedyś też miałem
taki problem.

Imenoq
Platynowy
539
09-10-2016, 11:28 AM
Pike używałem faktycznie dobre ale mnie sprzedawali jako niby do platyny.... i własnie że się nie łamią że nawet supełek na cienkich rozmiarach można zawiązać... nie próbowałem wiązać ale naprawdę są niezłe. No cóż Antylopy i Vallorbe chyba fakytcznie też trafiałem na podróby bo jakoś ich była baaaaaardzo różna.
Kupował ktoś na Amazonie?
Bo tam za tuzin są po 1.5$ ale sprzedają w gossach po 17-18$ z przesyłka. Niby dobra cena.
Imenoq
09-10-2016, 11:28 AM #18

Pike używałem faktycznie dobre ale mnie sprzedawali jako niby do platyny.... i własnie że się nie łamią że nawet supełek na cienkich rozmiarach można zawiązać... nie próbowałem wiązać ale naprawdę są niezłe. No cóż Antylopy i Vallorbe chyba fakytcznie też trafiałem na podróby bo jakoś ich była baaaaaardzo różna.
Kupował ktoś na Amazonie?
Bo tam za tuzin są po 1.5$ ale sprzedają w gossach po 17-18$ z przesyłka. Niby dobra cena.

olaf
Złoty
122
09-10-2016, 10:15 PM
też miałem przypadek, ze partia piłek antilope pękał jak chciały, parę tuzinów poszło do śmieci. Podejrzewałem, ze coś jest nie tak, ale że kupowałem je w z znanej pewnie wszystkim hurtowni jubilerskiej to nie przychodziło mi do głowy, ze mogą to być podróby. teraz mogę sie domyślać że to towar podróba. Wcześniej nigdy tak nie pękały.
czas zmienić dostawcę.
Cena ceną, ważne by dobrze ciełyUśmiech
olaf
09-10-2016, 10:15 PM #19

też miałem przypadek, ze partia piłek antilope pękał jak chciały, parę tuzinów poszło do śmieci. Podejrzewałem, ze coś jest nie tak, ale że kupowałem je w z znanej pewnie wszystkim hurtowni jubilerskiej to nie przychodziło mi do głowy, ze mogą to być podróby. teraz mogę sie domyślać że to towar podróba. Wcześniej nigdy tak nie pękały.
czas zmienić dostawcę.
Cena ceną, ważne by dobrze ciełyUśmiech

szrapnel
Platynowy
302
09-13-2016, 05:31 PM
(09-10-2016, 11:28 AM)Imenoq Kupował ktoś na Amazonie?
Bo tam za tuzin są po 1.5$  ale sprzedają w gossach po 17-18$ z przesyłka. Niby dobra cena.

lub aliexpress, chinczycy tez musza czyms ciąć Puść oczko

(09-10-2016, 06:46 AM)kriss Piłki o których pisałem to dokładnie Pike Platinium. Warto spróbować.

Wezmę paczkę jak jeszcze są i spróbuje czy mi się to przełoży.
Bo zamiast tańszej opcji dostaje "wytrzymalszą".

Te brzeszczoty to Pike Platinium Otto Frei?
szrapnel
09-13-2016, 05:31 PM #20

(09-10-2016, 11:28 AM)Imenoq Kupował ktoś na Amazonie?
Bo tam za tuzin są po 1.5$  ale sprzedają w gossach po 17-18$ z przesyłka. Niby dobra cena.

lub aliexpress, chinczycy tez musza czyms ciąć Puść oczko

(09-10-2016, 06:46 AM)kriss Piłki o których pisałem to dokładnie Pike Platinium. Warto spróbować.

Wezmę paczkę jak jeszcze są i spróbuje czy mi się to przełoży.
Bo zamiast tańszej opcji dostaje "wytrzymalszą".

Te brzeszczoty to Pike Platinium Otto Frei?

Strony (3): Wstecz 1 2 3 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości