prostnica - problem
prostnica - problem
Szrapnel, jesli dalej spada to albo jest walniety stożek na wrzecionie albo w futerku. Futerko idzie kupic ok 30zł, wrzeciona raczej nie dostaniesz.
Spawac raczej nie polecam bo sie pewnie wszystko pokrzywi... chociaz skoro prostnica do smieci to co szkodzi sprobowac.
Samej prostnicy nie wyrzucaj zostaw sobie np obudowe i lozyska jesli sa dobre.
30 mozna kupic dosc tanio - byly swego czasu na allegro po 100 cos zlotych. W alco chyba po 230, u kociuby cos kolo 300(foredom) i troche tanszy Grobet(cos kolo 150-200 jesli mnie pamiec nie myli)
Futerko na stożku powinno się trzymać na wcisk siła tarcia (jeśli stożek ni ejest uszkodzony), proponuje wyczyscić oba stoźki i wkleić na loctite. Niestety tego typu mocowanie powinno pracować z wiertłami lub podobnymi narzędziami. Boczny nacisk na narzędzie luzuje stożek.
Ja tam se jezdem gópek wsiowy i bez łaciny nijak sie porozumieć nie potrafię, aliści powiem wam kumotrowie co sie mnie w pustem łbie kołacze.
Futerka, uchwyty czy inaczej zwane czymadła do frezów i wierteł osadzane na stożku, są na nim kontrowane śrubą. To ona się najczęściej up...
urywa znaczy i wtedy ono futerko spadywa. Śrubę widać od przodu w centrum uchwytu, po maksymalnym rozkręceniu szczęk. Jednako mogie
sie mylić jako gópek, albo Jankesy so gópki i nie potrafio zrobić porządnie tak prymitywnego narzędzia. A może i tam nastała "dobra zmiana". 
(08-29-2016, 08:29 PM)kolorowy @ cacto w 30 nie dali patentu ze śrubką
) sprawę, że nie zabezpieczyli
) te efy 16
)
(08-29-2016, 08:29 PM)kolorowy @ cacto w 30 nie dali patentu ze śrubką
) sprawę, że nie zabezpieczyli
) te efy 16
)
(08-29-2016, 09:11 AM)kolorowy Bez przesady z tymi cenami masz tu poręczną prostnice z gwarancją w orginale za 300 pln.Starym porzekadłem.. jak dają to bierz, a jak biją...
http://www.wkociuba.pl/PROSTNICA-No-28-U...4448).aspx
Przekopałem szuflady i znalazłem jakąś starą 30 , napisz na PW adres to wyślę ją jutro na twój koszt , jeśli chcesz ?
napisałem na prv.(08-29-2016, 07:28 PM)maga Futerko na stożku powinno się trzymać na wcisk siła tarcia (jeśli stożek ni ejest uszkodzony), proponuje wyczyscić oba stoźki i wkleić na loctite. Niestety tego typu mocowanie powinno pracować z wiertłami lub podobnymi narzędziami. Boczny nacisk na narzędzie luzuje stożek.Dokładnie, pracowałem 3mm frezem do zdzierania (pilnik) gdy futerko/grip odpadły. Wczoraj nałożyłem i wydawało się że trzyma, do momentu nacisku bocznego, wtedy dalej odpada.
(08-29-2016, 07:35 PM)cactoos Futerka, uchwyty czy inaczej zwane czymadła do frezów i wierteł osadzane na stożku, są na nim kontrowane śrubą. To ona się najczęściej up...cactoos - Zmiana nastąpiła bo stożek jest typu "rozporowy" ani śrubki ani gwintu.
urywa znaczy i wtedy ono futerko spadywa. Śrubę widać od przodu w centrum uchwytu, po maksymalnym rozkręceniu szczęk. Jednako mogie
sie mylić jako gópek, albo Jankesy so gópki i nie potrafio zrobić porządnie tak prymitywnego narzędzia. A może i tam nastała "dobra zmiana".
(08-29-2016, 06:15 PM)orafo Astar6. gratuluje zakwalifikowania do listy ignoru.Tłumacz wszystkiego nie przełoży poprawnie. Chłopak napisał (używając tego samego języka) - że jest dużo wulgaryzmów w postach i mu się to nie podoba
(08-29-2016, 09:11 AM)kolorowy Bez przesady z tymi cenami masz tu poręczną prostnice z gwarancją w orginale za 300 pln.Starym porzekadłem.. jak dają to bierz, a jak biją...
http://www.wkociuba.pl/PROSTNICA-No-28-U...4448).aspx
Przekopałem szuflady i znalazłem jakąś starą 30 , napisz na PW adres to wyślę ją jutro na twój koszt , jeśli chcesz ?
napisałem na prv.(08-29-2016, 07:28 PM)maga Futerko na stożku powinno się trzymać na wcisk siła tarcia (jeśli stożek ni ejest uszkodzony), proponuje wyczyscić oba stoźki i wkleić na loctite. Niestety tego typu mocowanie powinno pracować z wiertłami lub podobnymi narzędziami. Boczny nacisk na narzędzie luzuje stożek.Dokładnie, pracowałem 3mm frezem do zdzierania (pilnik) gdy futerko/grip odpadły. Wczoraj nałożyłem i wydawało się że trzyma, do momentu nacisku bocznego, wtedy dalej odpada.
(08-29-2016, 07:35 PM)cactoos Futerka, uchwyty czy inaczej zwane czymadła do frezów i wierteł osadzane na stożku, są na nim kontrowane śrubą. To ona się najczęściej up...cactoos - Zmiana nastąpiła bo stożek jest typu "rozporowy" ani śrubki ani gwintu.
(08-29-2016, 06:15 PM)orafo Astar6. gratuluje zakwalifikowania do listy ignoru.Tłumacz wszystkiego nie przełoży poprawnie. Chłopak napisał (używając tego samego języka) - że jest dużo wulgaryzmów w postach i mu się to nie podoba
, owszem mam włączoną autokorektę (w innym języku też
). Szrapnel już kiedyś pisałem: do polskiego nie używam tłumacza, no prawie
, owszem mam włączoną autokorektę (w innym języku też
).
Szanuje siebie dla tego nie odpowiedziałem "chłopaku", + ignoracyjny list to prosty sposób pozbyć się infantylnych zarzutów i próżnego paplania w przyszłości.
Cytat: Chłopak napisał (używając tego samego języka) - że jest dużo wulgaryzmów w postach i mu się to nie podoba
Cytat: Chłopak napisał (używając tego samego języka) - że jest dużo wulgaryzmów w postach i mu się to nie podoba
Ech, chciałem tylko zwrócić uwagę, językiem tu używanym, że ten wątek językowo miał poziom jak marian pod sklepem. Tymczasem dostaję ignora, a temat przeradza się w offtop nt. zasadności wulgaryzmów.
Nie mam nic przeciwko wulgaryzmom w odpowiedniej dawce, tu natomiast imo, były ostro nadużyte.