Jak zrobić rysy ?
Jak zrobić rysy ?
Tez uwazam ze to redner. Jednakze kriss ma racje jak sie przyjrzeć dokladnie widac gdzie rysy sie "nakladaja" przy renderze nie powinno byc tego efektu chyba ze grafik dał ciała... Co jest bardzo mozliwe, ostatnio dalem zdjeice zeby zrobili wg niego projekt i wydruk 3d. Matko boska! No podobne jest... tylko ze kompletnie inne 
Mam jeszcze taki pomysł, żeby samemu zrobić taką tarczkę "ścierną" z jednym kamyczkiem np. rubinkiem syntetycznym wlutowanym w tarczkę koletem (szpicem ) na zewnątrz. Wtedy ciągnąc suportem prostnicę albo kątnicę z taką tarczką uzyskałoby się kilka nakładających się rysek. Tarczka np z blachy mosiężnej 2,5 - 3 , toczymy kółko sred. ok. 20, nawiercamy pod kamyczek kamyczek śred.1,5-2 tak żeby wystawał sam kolet , i zalewamy lutem... sam jestem ciekawy czy by to zadziałało 
(12-24-2015, 09:40 PM)szamek Kriss zakładam się że to zdjęcie Leszka to grafika 3D.
(12-25-2015, 06:40 PM)szamek Mam jeszcze taki pomysł, żeby samemu zrobić taką tarczkę "ścierną" z jednym kamyczkiem np. rubinkiem syntetycznym wlutowanym w tarczkę koletem (szpicem ) na zewnątrz. Wtedy ciągnąc suportem prostnicę albo kątnicę z taką tarczką uzyskałoby się kilka nakładających się rysek. Tarczka np z blachy mosiężnej 2,5 - 3 , toczymy kółko sred. ok. 20, nawiercamy pod kamyczek kamyczek śred.1,5-2 tak żeby wystawał sam kolet , i zalewamy lutem... sam jestem ciekawy czy by to zadziałało
(12-24-2015, 09:40 PM)szamek Kriss zakładam się że to zdjęcie Leszka to grafika 3D.
(12-25-2015, 06:40 PM)szamek Mam jeszcze taki pomysł, żeby samemu zrobić taką tarczkę "ścierną" z jednym kamyczkiem np. rubinkiem syntetycznym wlutowanym w tarczkę koletem (szpicem ) na zewnątrz. Wtedy ciągnąc suportem prostnicę albo kątnicę z taką tarczką uzyskałoby się kilka nakładających się rysek. Tarczka np z blachy mosiężnej 2,5 - 3 , toczymy kółko sred. ok. 20, nawiercamy pod kamyczek kamyczek śred.1,5-2 tak żeby wystawał sam kolet , i zalewamy lutem... sam jestem ciekawy czy by to zadziałało