Srebro - kilka pytań laika.
Srebro - kilka pytań laika.
Za dużo wczoraj nie zrobiłem bo przyjechał szwagier.
Zdążyłem zlutować ramkę .
Chyba już gotowe, co prawda nie pamiętam jaki używasz kwas, ale zasada chyba jednakowa lekko podgrzać naprzylład, w kwasie cytrynowym 90 C okollo 10-15 min, ale to na wyczucie i kontrole.
(08-16-2015, 09:09 AM)kriss ... polerowanie biała pasta do srebra i np. zielona do ostatecznego połysku jeżeli ma być polerowane nie matowane
(08-16-2015, 09:09 AM)kriss ... polerowanie biała pasta do srebra i np. zielona do ostatecznego połysku jeżeli ma być polerowane nie matowane
Generalnie najbezpieczniej nie kierowac sie kolorami tylko skladem. U jednego producenta zielona moze byc do srebra a u innego do platyny...
Osobiscie uzywam dialux'a zielonego i jade nim zloto srebro i wszystko inne - problemow brak.
Kwasy. Kiedys uzywalem cytrynowego ale za wolny na zimno. Dlatego uzywam teraz siarkowego. Jedyny minus przy siarkowym to dziurawe ubrania 
Polerowanie wstępne srebro brązowa, nabłyszczanie niebieska, bursztyn zazwyczaj biała.Zielona strasznie się maże, brązowa jest suchsza i to mi odpowiada.

Co do składu past to chyba racja. Mam białą pastę i jak dla mnie jest za gruba. Pozostawia delikatne rysy na metalu. Używam jej głównie do polerowania wstępnego srebra ( mocno
zbiera ) Głównie używam zielonej i czasami czerwonej. Białą kupiłem u kociuby bo ponoć super do srebra. Szczerze - taka sobie 
Aaa zapomniał bym pomarańczowa do platyny 

(08-23-2015, 09:24 AM)orafo Chyba już gotowe, co prawda nie pamiętam jaki używasz kwas, ale zasada chyba jednakowa lekko podgrzać naprzylład, w kwasie cytrynowym 90 C okollo 10-15 min, ale to na wyczucie i kontrole.
(08-23-2015, 09:27 AM)orafo a Jeszce jedno z grzaniem kwasu siarkowego trzeba być ostrożnie, cale okolica zaczyna rdzewieć
(08-23-2015, 12:41 PM)mnap89 Dlatego uzywam teraz siarkowego. Jedyny minus przy siarkowym to dziurawe ubrania
(08-23-2015, 09:24 AM)orafo Chyba już gotowe, co prawda nie pamiętam jaki używasz kwas, ale zasada chyba jednakowa lekko podgrzać naprzylład, w kwasie cytrynowym 90 C okollo 10-15 min, ale to na wyczucie i kontrole.
(08-23-2015, 09:27 AM)orafo a Jeszce jedno z grzaniem kwasu siarkowego trzeba być ostrożnie, cale okolica zaczyna rdzewieć
(08-23-2015, 12:41 PM)mnap89 Dlatego uzywam teraz siarkowego. Jedyny minus przy siarkowym to dziurawe ubrania
Cytat:[url=http://www.srebrnie.pl/member.php?action=profile&uid=2142]kriss![]()
Diamentowy
Wczoraj, 08:03 PM
Tło możesz wykracować mosiężną szczotką na mokro a
jeżeli już matujesz to są do tego szczotki lub maty z włókniny.
Cytat:[url=http://www.srebrnie.pl/member.php?action=profile&uid=2142]kriss![]()
Diamentowy
Wczoraj, 08:03 PM
Tło możesz wykracować mosiężną szczotką na mokro a
jeżeli już matujesz to są do tego szczotki lub maty z włókniny.