Srebro - kilka pytań laika.
Srebro - kilka pytań laika.

Te swietna robota! Co chcesz tam jeszcze polerowac? Z tego co widze jest juz wypolerowane - no ale zdjecia male wiec moge sie mylic.
Jak duze to jest? Na emaliowaniu sie nie znam ale jesli wisiorek jest dosc spory to moze te druty trzeba bylo dac grubsze? Nie wiem tak tylko mysle.
Zdaje sobie sprawe ze przy tej pracy nie skupiales sie na projektowaniu spektakularnego wzoru - a bardziej na wykonaniu od poczatku do konca - i udalo Ci sie 
Jestem z Ciebie dumy synu! 
Tak Leszku nic nie kombinuj, wyszło bardzo ładnie.
Twoja pierwsza praca ze srebrem zakończona sukcesem tak dalej.
Wszyscy co pomagali powinni być dumni z takiego ucznia. 
(08-09-2015, 10:39 AM)Leszek Panowie nie kupiłem przeciągadła ani drutu. Na spiralę wykorzystałem lut 800Przypomniały mi się czasy gdy brakowało srebra to lut w drucie był idealny na kółka i igły do broszek..
Zostało tylko polerowanie ale nie wiem jak to zrobić i postanowiłem pokazać moj pierwszy srebrny wisior.
Sam lutowałem, drutowałem, emaliowałem, wzór jest mój nie kopiowany.
Dziękuję wszystkim którzy pomogli w poznawaniu technik jubilerskich.
(08-09-2015, 10:39 AM)Leszek Panowie nie kupiłem przeciągadła ani drutu. Na spiralę wykorzystałem lut 800Przypomniały mi się czasy gdy brakowało srebra to lut w drucie był idealny na kółka i igły do broszek..
Zostało tylko polerowanie ale nie wiem jak to zrobić i postanowiłem pokazać moj pierwszy srebrny wisior.
Sam lutowałem, drutowałem, emaliowałem, wzór jest mój nie kopiowany.
Dziękuję wszystkim którzy pomogli w poznawaniu technik jubilerskich.
. Będzie to dla mnie bodziec do jeszcze intensywniejszego pytania Was o sposoby obróbki srebra.
tam z chęcią pomogę - oczywiście tym co wiem bo tez jestem początkującym.
Dziękuję Panowie za cieple słowa
. Będzie to dla mnie bodziec do jeszcze intensywniejszego pytania Was o sposoby obróbki srebra.
Jednocześnie zapraszam do działu emalierstwa
tam z chęcią pomogę - oczywiście tym co wiem bo tez jestem początkującym.
Po tygodniu harówki w pracy dzisiaj wreszcie w warsztacie. Niestety pomimo słoneczka i piwka praca szła slabo
Dzisiaj robiłem wisiorek.
Cięcie piłą - dwa ruchy i po brzeszczocie
Wrzuć do gorącego kwasku cytrynowego, lub wrzuć gorący wyrób do kwasku i trochę niech poleży.
Albo zagotuj. Wyczyści wszystko.