Szukam wspólniczki do pracowni jubilersko-odlewniczej - Warszawa
Szukam wspólniczki do pracowni jubilersko-odlewniczej - Warszawa
Zasadniczo prosiłbym o trochę spokoju.
Choć drogi Pracownio, pojawiłeś się znikąd, piszesz, że szukasz kobiety na wspólnika nic nie pisząc o sobie, swojej pracowni, i dziwisz się, że ludzie sobie żartują o przyprawianiu cycków.
Nie uraź się, ale jesteś niewiarygodny, a w dzisiejszych dziwnych czasach gdy ludzie przekręty robią wszędzie trochę ostrożności nie zaszkodzi, szczególnie w przypadku kobiet.
Pobądź trochę na forum to polubisz niewybredne często żarty paru panów. Albo i nie :-)
Drogi Adminie,
pojawiłem się z miejsca takiego jak każdy z użytkowników tego forum. Co do bezpieczeństwa to działa ono w obie strony, ja nie wiem na kogo mogę trafić i tak samo ktoś nie wie kim ja jestem. W sieci obowiązuje zasada ograniczonego zaufania i ja do niej się stosuję. Nadmierna ilość informacji, którą mógłbym podać publicznie mogłaby zaszkodzić mnie i mojej firmie. Dlatego pozwoliłem sobie aby tego typu informacje podać osobie poprzez już PW prywatną wiadomość i tylko zainteresowanej taką współpracą. Bo jak widać po odpowiedziach, osoby niezainteresowane mogłyby użyć tych informacji do całkiem innych celów niż treść ogłoszenia. Co by zmieniła pełna informacja podana publicznie o mnie? Nic. Garstce nie spodobała się informacja, że poszukiwana jest tylko osoba o płci żeńskiej. Jest to kryterium rekrutacji jak każde inne np. fakt że dana osoba powinna być z Warszawy, czy też może mieć minimalną wiedzę jubilerską. Są pewne kryteria rekrutacji i tyle, każdy ma prawo się z nimi zgadzać (odpowiadając na treść ogłoszenie zgodnie z formą kontaktu) lub nie (nie odpowiadając na ogłoszenie). Proste jak konstrukcja cepa "https://pl.wikipedia.org/wiki/Cep_(narz%C4%99dzie)". Proszę sobie otworzyć jakiekolwiek ogłoszenie w prasie, gdzie jest mnóstwo ogłoszeń o różnych kryteriach, bardziej sprecyzowanych lub mniej odnoszących się do wykształcenia, płci, zamieszkania, stanu cywilnego, umiejętności itp. - parę przykładów:
http://olx.pl/oferta/praca-dla-kelnerki-...8569bd12c5
http://olx.pl/oferta/studio-fryzjerskie-...8569bd12c5
Co do wiarygodności osób na forach, to jest ona złudna. Jaką Szanowny Admin ma pewność, co do wiarygodności większości osób na tym forum? Są to różne loginy i tyle. Fakt, że ktoś napisał 100 lub 200 postów nie daje mu statusu wiarygodnego. Bo nadal jest loginem (poza garstką forumowiczów, którzy w wypracowali sobie już pewien status i ich pracownie oraz prace są znane). Jest to zaledwie max 10% ogółu forumowiczów, a co z pozostałą 90% częścią miedzianych konturów? Są anonimowi bo taką anonimowość daje sieć.
Co do żartów to nawet te niewybredne potrafią bawić, ale w tym miejscu spowodowały ośmieszenie treści ogłoszenia - Regulamin forum.
Na szczęście, w sieci jest wiele miejsc gdzie można zamieścić ogłoszenie i tam poważniej użytkownicy podeszli do jego treści.
Na tym etapie proszę o zamknięcie tematu a ogłoszenie już za nieaktualne.
P.S. Chciałbym przeprosić forumowiczów, którzy moim ogłoszeniem/wypowiedziami poczuli się urażeni lub w jakiś sposób niedowartościowani.
Z poważaniem
pracownia
Nie bierz "do bani" @pracownia. Treść dotarła m.in dlatego, że żartami podtrzymaliśmy temat. Kto zechciał napisał na priva
a kto miał ochotę, ten powywiijał hołubce. Ja wychodzę ze śmiałą tezą, że nawet nekrolog powinien zawierać zdrową dawkę
humoru. Śmiech to zdrowie Szanowna @pracownio a ten z samego siebie, jest dowodem zdrowego dystansu do coraz to
bardziej smutnej otaczającej nas rzeczywistości. Ludzie tępi są zazwyczaj mega poważni, więc trzymajmy się od nich z daleka.
Ukłony, przysiady i inne wyrazy.