Do czego służy ta maszynka ? :-)
Do czego służy ta maszynka ? :-)
(09-10-2014, 07:36 AM)LeszekJa szukam maszyn [b' starych[/b] do kolekcji :-) to takie hobby.
(09-10-2014, 07:36 AM)LeszekJa szukam maszyn [b' starych[/b] do kolekcji :-) to takie hobby.
ja mam 100+letnie puko, ale nie oddam. Pracowalem swego czasu na nowszych, ale co stara niemiecka robota to stara niemiecka robota. Plus tego mojego jest jeszcze taki, ze jedno "pociagneicie" wajchy rozciaga bardzo malo, czyli jest troche bezpieczniej dla takiego przyglupa jak ja 
(09-10-2014, 08:03 PM)Leszek Interesują mnie stare maszyny zegarmistrzowskie i jubilerskie. Głównie grawerki, tokarki i giloszarki.
(09-10-2014, 08:03 PM)Leszek Interesują mnie stare maszyny zegarmistrzowskie i jubilerskie. Głównie grawerki, tokarki i giloszarki.
Hmm...Ja te urządzenia widziałem na OLX u niejakiego Andrzeja z Nowej Rudy.
To zbierasz, sprzedajesz, czy od niego kupujesz? Niektóre miał a część nadal ma
na aukcji.![]()
PS Miał grawerkę Rolanda i nawet się zastanawiałem nad negocjowaniem ceny.
OK. Pomyślałem, że to inna osoba bo Leszek to nie Andrzej a kolekcjonowanie to nie sprzedawanie.
Rozumiem, że eksponaty z kolekcji są na sprzedaż, tak? A Roland odpłynął, czy nie? Ja dla odmiany
"kolekcjonuję" nowe urządzenia i mam dwa Rolandy, ale takiego jeszcze nie.
się tym chwalić bo mój warsztat dorównuje lub czasami nawet przewyższa warsztaty profesjonalnych zakładów. Teraz moim celem jest tokarka ornamentowa więc część maszyn muszę sprzedać bo koszt takiej to +/- 20-25k USD. Rolanda już nie ma.
Andrzej to nick z OLX. Znam wielu kolekcjonerów którzy sprzedają swoje eksponaty by kupić coś lepszego. Nie kolekcjonuję maszyn jak muzeum by stały na wystawie tylko kupuję do konkretnych celów mojego hobby. Chociaż nie przeczę że lubię
się tym chwalić bo mój warsztat dorównuje lub czasami nawet przewyższa warsztaty profesjonalnych zakładów. Teraz moim celem jest tokarka ornamentowa więc część maszyn muszę sprzedać bo koszt takiej to +/- 20-25k USD. Rolanda już nie ma.